Chinezii de la Great Wall prezintă conceptul Black Bullet, o camionetă care țintește Ford F-150 Raptor

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez de automobile a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou un concept al unei camionete off-road. Acesta se numește Black Bullet și are un design inspirat după Ford F-150.

Great Wall, o companie producătoare de automobile din China, a prezentat conceptul Black Bullet în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou. Black Bullet este o versiune modificată pentru off-road a camionetei de serie Poer, iar design-ul acesteia este similar cu cel al camionetei americane Ford F-150.

Deși se cunoaște că industria auto din China avea obiceiul de a copia la perfecție design-urile mașinilor europene, americane sau asiatice (japoneze/coreene), conceptul de la Great Wall este o creație originală. Mașina ar putea să devină un competitor pentru Ford F-150, cea mai bine vândută camionetă din lume. Black Bullet a fost creat împreună cu o companie specializată în mașini off-road.

Modificările includ roți mai mari, încălțate cu anvelope BF Goodrich pentru teren accidentat, o suspensie înălțată (garda la sol a mașinii este mai mare cu 51 de milimetri față de Poer) și un snorkel. De asemenea conceptul dispune și de aripi față evazate, un troliu și o bară față modificată.

În 2020, în China, au fost vândute 452.000 de camionete, iar Great Wall este cel mai mare producător în acest segment.

Pe lângă conceptul Black Bullet, constructorul asiatic a prezentat și alte versiuni ale lui Poer, precum Baja Mad Man (un alt concept off-road) și o versiune electrică a acestuia..

Vânzările de camionete în China vor crește cu până la 840.000 de unități până în 2025, potrivit analizelor unor experți locali. Până în 2030 se preconizează că vor putea fi comercializate circa 1.67 milioane de camionete dacă guvernul de la Beijing va permite circulația lor și în orașe.

via Motor1

Sursa Foto: Wheelsboy

Comentarii (1)

  • Un design inspirat dupa Ford? Credeam ca ma lasa vederea si am citit si articolul sursa. Concluzii:
    1. Design inspirat mai degraba dupa Toyota
    2. In articolul sursa nu scrie ca are un design inspirat dupa Ford ci mai degraba ca este un competitor pentru F-150.
    3. Credibilitatea Automarket e ca o alunecare de teren. Mai bine puneti link-uri catre alte site-uri si citim acolo.
    23 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru