Chinezii de la Lynk&Co pregătesc un hatchback pentru Europa: modelul va fi lansat în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul chinez Lynk&Co va lansa pe piața europeană în 2020 un hatchback bazat pe platforma CMA pe care a fost dezvoltat inclusiv SUV-ul Volvo XC40.

Lynk&Co, brandul dezvoltat de producătorul chinez Geely, a început testele cu primele prototipuri ale unui hatchback pe care îl va lansa pe piața europeană în 2020.

Cel mai probabil, noul model va păstra tradiția și va primi numele oficial Lynk&Co 04, după ce precedentele trei modele au fost numite 01, 02 și 03 (foto).

Din punct de vedere al designului nu vor exista surprize majore, întrucât hatchback-ul va păstra liniile caracteristice celorlalte modele. Modelul va fi dezvoltat pe platforma Compact Modular Architecture (CMA), aceeași pe care sunt dezvoltate și 01, 02 și 03. În plus, platforma a fost folosită și de Volvo, constructorul suedez deținut de Geely, pentru dezvoltarea SUV-ului XC40.

Conform planurilor anunțate anterior, pe piața europeană noul hatchback va fi disponibil doar în versiuni hibride și electrice. Până la lansarea noului hatchback, Lynk&Co pregătește dezvoltarea celorlalte trei modele, care cel mai probabil vor fi produse la uzine deținute de Volvo.

Producția SUV-urilor 01 și 02 va începe spre finalul acestui an, iar ulterior va începe și producția sedanului 03.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru