Chinezii de la Zeekr au livrat prima lor mașină electrică în Europa. Start de la 59.500 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 14.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Zeekr a livrat primul său model electric în Europa. Este vorba despre modelul 001 Shooting Brake, care pornește de la 59.500 de euro.

Zeekr, o companie de mașini electrice din China, a dat startul oficial al livrărilor pe piața din Europa. Primul model care a ajuns pe mâinile unui client de pe Bătrânul Continent este, totodată, primul model electric produs de această marcă.

Mai exact, este vorba despre modelul Zeekr 001, un shooting brake electric care propune un preț de pornire de 59.490 de euro. Primul exemplar destinat Europei a fost livrat către un client din Țările de Jos. Modelul este disponibil în 3 versiuni. Cea mai accesibilă este botezată Long Range și este propulsată de un singur motor electric de 272 de cai putere.

Echiparea intermediară Performance AWD pornește de la 62.490 de euro și două motoare electrice care dezvoltă 543 de cai putere. La final, versiunea de top Privilege AWD, identică la nivel tehnic cu versiunea Performance, pleacă de la 67.490 de euro.

Cu motorizarea mai puternică, Zeekr 001 atinge 100 de km/h în 3.8 secunde, iar autonomia este de 580 de kilometri.

Bateria poate fi încărcată la o stație rapidă de la 0% la 80% în 30 de minute.

Începând de anul viitor, constructorul chinez va începe să livreze în Europa și SUV-ul electric Zeekr X.

via Zeekr

Comentarii (12)

  • Asta lipsea în Europa, BEV-uri în zona 60 K plus.
    6 6
  • Banditos
    Chinezii au un avantaj major fata de producatorii europeni: ei, chinezii, nu depind de piata europeana pentru a supravietui. Dar le este necesara pentru a se dezvolta global pentru ca piata locala este deja suprasaturata. Inca un punct forte pentru chinezi este costul de productie. Chiar si fara subventii europene acordate la achizitie, orezarii pot sa scada pretul de vanzare daca treaba se impute.

    Acestea fiind zise, din punctul meu de vedere, importul de masini chinezesti cu preturi foarte mari ar fi chiar benefic electricelor europene.

    Asta nu inseamna ca orezarii nu trebuie taxati la sange. Gen, daca vrei sa vinzi in Europa, produci local.
    7 8
  • Clientul european e vreun asiatic ratacit prin Europa??)) In China cat costa exemplarul? 30 mii?Cu toata invazia chineasca de masini electrice si chiar bune,,nu m as incumeta la o cumpara,,din lipsa service,piese,asteptat!Idem pentru orice marca europeana(Volvo,(
    2 5
  • @Banditos
    Gen, fără gen, n-am niciun gen! gen.... gen, gen, gen!
    dacă nu ai polua limba română cu atâta gen ar fi chiar interesant ce spui
    3 3
  • Mircea Badea
    bai nene, ce-i aia shuting breik? nu toti avem caini etc...sa-i punem in cap la franare.

    cam scump, desi asa are linii mai dragute din ce se vede fata de vestici. dar cand conduci domeniul pui ce preturi vrei..
    4 1
  • Mircea Badea
    btw, traducerea corecta e Tara de Jos, desi asta a devenit prima romania..din tarile de jos, in romania mare si dupa 90 in tara de pe jos...
    3 4
  • Neica nimeni la 60.000 euro. Frumos. Elegant.
    https://www.youtube.com/watch?v=_n5E7feJHw0
    Trebuie sa fii batut in cap serios sa dai asa bani pe masina sau pur si simplu sa fii un tepar ordinar care face banii pacalind pe altii, si nah nu e problema ca ii arunci pe bazaconii
    2 3
  • Daca BEV la 60000 ti se pare aberatie, vezi ca exista BMW seria 5 DIZAL cu 197 CP la 90000 :))
    Daca astia care dau 60000 pe o electrica sunt nebuni, aia care dau 90000 pe un BMW diesel (2.0 L, nu mai puternic) cum sunt?
    Faceti voi acum galagie, dar in cativa ani...o sa luati...tot troacele germanilor :))
    Sa ii lasam pe aia mai amarati din vest si nord sa ia electrice, ca aia nu au nici bani nici experienta cu electrice. Ei le folosesc de vreo 10 ani deja.
    2 2
  • Am un XC60 T6 inscription… ai greșit adresa, sau la tine este important să te faci remarcat?
    2 1
  • Și apropo de analfabetism funcțional, unde am spus că-i scump? Poți să spui cu cuvintele tale ce ai înțeles? Se pare că o propoziție este prea mult pentru tine ;)
    2 1
  • Faci de rusine Volvo, vinde-l la cineva care il merita. I-ati un BMW mai bine.
    2 0
  • Am și un M 235i ca să stai liniștit ;)
    Și fi sigur ca intru-un an jumate Volvo va fi înlocuit cu X3, abia aștept să trec în înapoi la o mașină care are feedback și dinamism.
    Volvo este decent dar și moartea pasiunii, service de rahat, 3 seturi de discuri de frâna față ondulate schimbate în 75.000 km, un set de ștergătoare (3 buc) cele pe față au orificii pentru lichid, se duc în 6 luni costa 250 de euro.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru