Chinezii prezintă un rival pentru Porsche Taycan

de Tiberiu Safta
Marti, 01.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BeyonCa a publicat primele imagini cu primul său model electric de lux, numit Optus 1. Noul model promite să fie un rival direct pentru Porsche Taycan.

BeyonCa este o marcă nouă de mașini electrice din China. Noul constructor a fost înființat de către Su Weiming, fostul șef al filialei Volkswagen din țara asiatică, iar acum a publicat primele imagini cu un model electric de lux.

Mașina din imagini este botezată Optus 1 și este un concept care anunță un viitor rival pentru Porsche Taycan. Versiunea de serie ar urma să fie prezentată în 2023, pentru ca producția să înceapă în 2024.

Compania și-a deschis propriul centru de design în Germania, mai exact, la München. Conceptul Optus 1 a fost desenat chiar de către fostul șef de design Skoda și Bentley, Dirk van Bräckel. Optus 1 are un aspect al unui coupe cu 4 uși, iar designul său este creat în scopuri aerodinamice.

În partea din față avem o bandă iluminată LED în forma literei V, alături de 4 blocuri optice pentru fiecare far. Caroseria este sculptată în părțile laterale, mai ales în zona pragurilor. Aici remarcăm oglinzile exterioare montate direct pe montantul A, alături de o capotă scurtă, aripi evazate și o linie neuniformă în zona geamurilor spate laterale.

Partea din spate este completată de stopuri LED subțiri, alături de un difuzor integrat sub bara din spate.

Conceptul măsoară 5200 de milimetri în lungime și are un ampatament de 3000 de milimetri. Asta înseamnă că Optus 1 este mai lung cu 237 de milimetri decât Porsche Taycan.

Constructorul chinez nu a oferit informații despre propulsor. Cu toate acestea, BeyonCa a precizat că versiunea de serie va primi un acumulator de maxim 130 de kWh și va utiliza o arhitectură de 800 de volți. Asta i-ar permite lui Optus 1 să tragă un curent de până la 350 de kW la o priză de încărcare rapidă. Mai mult, acumulatorul lui Optus 1 va avea atât o construcție de tip CTP (cell-to-pack), cât și construcție de tip CTC (cell-to-chassis).

Modelul de serie va fi echipat și cu senzori care monitorizează tensiunea arterială a șoferului și care vor putea efectua apeluri de urgență în cazul unui incident. Compania chineză va pune la dispoziție un serviciu medical, prin care un medic va putea intra în legătură directă cu șoferul prin sistemul multimedia.

Versiunea de serie a lui Optus 1 va beneficia și de un sistem de conducere autonomă.

Șeful mărcii a precizat, în încheiere, că prețul de pornire al viitorului model electric de serie va fi echivalentul a circa 140.000 de euro.

via Autocar

Comentarii (2)

  • A numărat odată un tip de la JatoDynamics cam câte mărci auto sunt în China. Îi ieșiseră vreo 88 parcă. Cred că nici chinezii nu le știu pe toate. Ca să nu mai spun că au niște nume ciudate, greu de reținut pentru restul oamenilor de pe planetă. Eu unul sunt sătul de câte mărci chinezești apar ca ciupercile după ploaie. Și nu, nu va fi niciun rival pentru Taycan pentru că e un no-name și la Taycan vinde și sigla și imaginea, nu doar tehnologia și calitatea.
    5 2
  • Îmi este greu sa înțeleg cum au găsit sa compare chestia asta cu un Porsche. Porsche vinde aproape pe toată planeta si are clienti “pe viața”… cu majoritatea celor care au un Porsche nu trebuie decât sa aduci in discuție subiectul si îți umplu capul cu pasiunea lor… deci produsul din China nu are nici o șansa sa “consume” clientela Porsche. Una dintre cele top 3 masini pe care mi-ar place sa le am este Panamera… așa ceva greu de egalat!!!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru