Citroen anunță o ediție specială pentru C5 X: costă peste 58.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile prezintă noua ediție specială Hypnos pentru modelul C5 X. Aceasta poate fi deja comandată în Europa, iar în Franța pornește de la 58.400 de euro.

C5 X este nava amiral a francezilor de la Citroen. Acum, clienții de pe mai multe piețe europene pot comanda acest model și într-o ediție specială denumită C5 X Hypnos.

Noul Citroen C5 X Hypnos este disponibilă în două nuanțe exterioare: Albastru Eclipse și Gri Platinum. Propune accente în culoarea Infrared, jante AeroX de 19 inch, vopsite în Negru Onyx, și un plafon negru.

Pentru interior, francezii au pregătit o tapițerie din piele perforată, tetiere îmbrăcate în Alcantara, embleme Hypnos speciale, inserții din lemn Karuunfaux, preșuri incripționate cu numele ediției speciale și scaunele Advanced Comfort oferite în standard. Acestea au funcție de masaj, încălzire și ventilație.

Tot standard sunt și sistemul audio premium și plafonul panoramic din sticlă.

Ediția specială C5 X Hypnos este disponibilă cu o singură motorizare și anume cea plug-in hybrid, care combină un propulsor de 1.6 litri și o unitate electrică, pentru un total de 225 CP.

Bateria cu o capacitate de 12.4 kWh promite o autonomie pur electrică de până la 50 de kilometri.

Suspensia Advanced Comfort este și ea standard.

Așa cum spuneam, noul Citroen C5 X Hypnos poate fi comandat deja în Europa. Spre exemplu, în Franța pornește de la 58.400 de euro. Primele exemplare vor fi livrate la începutul anului 2024.

via Citroen

Comentarii (5)

  • de ce e așa de scumpă mașina asta?
    Fiindcă este atât de urâtă ! A fost greu sa găsească designeri așa de artiști autisti
    3 13
  • O masina frumoasa dar slab echipata din pdv propulsor. Daca ii puneaun full hybrid sau un 2l turbo de 200cp+ era la mare cautare
    1 8
  • Citroen la 60.000 euro?! Chiar ca e "special".
    Daca la un urmas demn de C6, cu suspensia aia extraordinara si un comfort superior precum in maybach, mai intelegeai, chestia asta nu e justificata la asa pret.
    Daca avea motorizare electrica de 500cp, ca un tesla Y long range, poate-poate, dar asa pt o tigaie cu combustie, o tigaie citroen,. o tigaie fara suspensia hydractive, IQ90 scrie pe fruntea cumparatorilor.
    1 4
  • A reușit si Citroen sa facă un spate muuuult mai ok dacat fata. Nu am prins-o pe asta (ca si multe altele gen ecrane si ambientale peste tot…) cu farurile separate si parca ascunse prin te miri ce poziții, integrarea in cea mai importantă parte a unei masini… fața (excluzând interiorul). De preț…. ce povestim noi aici? așa ceva, o sa fie omor :)
    0 0
  • Sunt scumpe electricele :)).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru