Citroen C-Elysee WTCC, maşina cu care Loeb va concura în Campionatul Mondial de Turisme

de Daniel Popescu
Joi, 25.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a prezentat primele imagini cu Citroen C-Elysee WTCC, maşina cu care Sebastien Loeb va concura anul viitor în Campionatul Mondial de Turisme.

Esential 2014 este sezonul din care Citroen C-Elysee va putea fi vazut in WTCC
380 de cai putere va furniza motorul de 1.6 litri de pe Citroen C-Elysee WTCC
Citroen a dezvăluit misterul care plana asupra modelului cu care va aborda sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Turisme.

După ce ne-a stârnit curiozitatea cu câteva zile în urmă prin intermediul unui teaser, constructorul francez a publicat în această săptămână primele imagini oficiale cu noul C-Elysee WTCC, prima maşină construită de Citroen pentru curse pe circuit.

Aceasta este dotată cu un motor de 1.6 litri similar cu cel folosit şi în Campionatul Mondial de Raliuri pe modelul DS3 WRC, iar propulsorul este capabil să furnizeze 380 CP. Potrivit directorului tehnic Xavier Mestelan-Pinon, alegerea modelului a fost foarte simplă prin prisma noului regulament pentru WTCC care va intra în vigoare anul viitor.

Strict din perspectivă tehnică, alegerea lui C-Elysee a fost ideală din punct de vedere aerodinamic.

Xavier Mestelan-Pinon
Director tehnic Citroen Racing
"Strict din perspectivă tehnică, alegerea lui C-Elysee a fost ideală din punct de vedere aerodinamic.
Pe lângă acest aspect, am fost capabili să instalăm destul de uşor diversele componente ale maşinii. Întrucât aceasta este prima noastră maşină pentru circuit, ne-am pus deseori întrebări despre relevanţa alegerilor noastre, dar asta face ca această provocare să fie şi mai interesantă"
, a declarat el.

Citroen C-Elysee, modelul pe care se bazează versiunea pentru WTCC, a fost prezentată spre anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Până în prezent, singurul pilot confirmat al echipei este nonuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb, care va renunţa la participarea în WRC pentru o campanie completă în WTCC. Printre favoriţii să obţină celelalte două posturi disponibile în cadrul echipei se numără Yvan Muller, Rob Huff, Alain Menu şi chiar Robert Kubica.

Via Citroen

Comentarii (5)

  • Le uram succes si noroc,pentru ca vor avea nevoie.Cea mai performanta masina din wtcc e Chevrolet Cruze.
    Cruze nu prea le da nicio sansa adversarilor,precum bmw,honda,seat..
    Au fost curse in care locurile 1,2 si 3 au fost ocupate exclusiv de Chevrolet.
    Ar fi o miscare inteligenta pt Citroen sa-l ''fure'' pe Yvan Muller de la Chevrolet,pentru ca este cel mai experimentat pilot din wtcc.
    8 8
  • Daca nici LEOB nu mai este pilot, atunci cine ? :)
    17 2
  • Desi numai ineptii debitai aici @CLUBC4.RO iti dau un plus!
    7 1
  • Norbert
    Eu nu inteleg politica Citroen construiesc masini bune pentru competitii dar nu ofera tehnologiile respective pentru consumul larg. Ce marketing mai este si asta nu pot pricepe.
    10 2
  • Daca Citroen ar scoate C-E lisse-ul cu un kit exterior apropiat de acest bolid, sigur ar da o mica lovitura pe piata.Cu un motor de 140-160 cp.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru