Citroen C3 ar putea primi o versiune de performanță inspirată din WRC: "Nu va fi vorba doar despre puterea motorului"

de Daniel Popescu
Marti, 17.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen analizează posibilitatea de a dezvolta o versiune de performanță pentru subcompacta C3 inspirată din mașina cu care francezii concurează în Campionatul Mondial de Raliuri.

Citroen este o marcă de volum care până în prezent nu s-a aventurat în lansarea unor modele de performanță, în ciuda faptului că numeroși alți producători de acest gen au făcut pasul spre versiuni mai puternice ale modelelor de bază.

Totuși, constructorul are o lungă participare în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), iar începând din acest sezon concurează cu o versiune de C3. Prin urmare, Citroen analizează posibilitatea de a dezvolta o versiune de performanță pentru C3, chiar dacă o decizie finală nu a fost încă luată.

"O astfel de mașină nu ar fi doar despre putere, putere și putere, ci ar oferi și alte ingrediente Citroen, în special confort. Trebuie să generăm o punte de legătură între mașina de zi cu zi și mașina din motorsport", explică Xavier Peugeot, vicepreședinte de produs și planificare Citroen din cadrul Grupului PSA.

Totuși, Linda Jackson, CEO-ul Citroen, este încă circumspectă în privința unui astfel de model, în special pentru că nu știe dacă acesta este dorit de clienții mărcii franceze.

"Ar trebui să vedem o legătură între C3 de serie și cel de circuit, dar nu este relevant pentru poziționarea brandului.

Mi-ar plăcea să avem ceva care leagă investițiile și beneficiile din WRC și studiem asta. Această mașină ar fi ceva ce nu are altcineva, dar trebuie să fie credibilă", a explicat ea.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • c3 si c4 nu sunt cele mai varza masini? eu asa stiam..
    0 8
  • VW=WC.
    @ Seat
    La ce de bobarnace rosii ai luat cred ca varza est tu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru