Citroen confirmă noile generații C4 și C5: lansările sunt programate după 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C5 va reveni în gama de modele a francezilor din 2020, în timp ce Citroen C4 va reapărea în 2021, urmând să înlocuiască practic proaspăt lansatul C4 Cactus.

Citroen a avut în ultima perioadă o strategie confuză în privința gamei de modele, iar acest lucru va continua și în următorii ani.

Linda Jackson, CEO-ul constructorului francez, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat publicației Autoweek că producătorul va lansa noi generații pentru C4 și C5. În prezent, niciunul dintre cele două modele nu mai există în gama Citroen.

Producția ultimei generații C4 a încetat în primăvara acestui an, iar modelul compact a fost deja înlocuit cu hatchback-ul C4 Cactus. Presa internațională a speculat încă din luna februarie că următoarea generație C4 Cactus va reveni la numele C4, astfel că schimbarea numelui pentru o perioadă de numai 3 ani este surprinzătoare. Modelul ar urma să fie lansat în cursul anului 2021 și să fie produs la uzina pe care constructorul o deține la Madrid.

Până atunci, francezii vor relansa și Citroen C5, model care în prezent a fost eliminat din producție din cauza vânzărilor slabe.

Noua generație ar urma să fie bazată pe platforma EMP2 și să beneficieze și de o versiune plug-in hybrid estimată la circa 230 de cai putere. Noul C5 este programat pentru lansare în cursul anului 2020.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru