Citroen confirmă relansarea compactei C4: versiunea electrică e-C4 va fi prezentată în 30 iunie

de Daniel Popescu, Foto: Citroen
Miercuri, 10.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunțat că va relansa modelul C4 prin prezentarea versiunii sale electrice e-C4 în cadrul unui eveniment online care va avea loc în 30 iunie.

La începutul lunii mai, Citroen a anunțat că va prezenta un nou model în 30 iunie, fără să ofere detalii despre acesta.

Presa internațională a speculat imediat că francezii pregătesc prezentarea oficială a noului C4, mai ales că Citroen a anunțat încă din primăvara anului 2018 că va relansa hatchback-ul C4 ca înlocuitor pentru C4 Cactus.

Iată că informațiile din presă au fost confirmate acum după ce Citroen a anunțat oficial primele detalii despre lansarea de la sfârșitul lunii iunie.

Astfel, Citroen va prezenta oficial e-C4, adică versiunea electrică a noului C4. Potrivit unor informații neoficiale anterioare, versiunea electrică a lui C4 ar urma să preia platforma tehnică de la DS 3 E-Tense, cu motor de 136 de cai putere și o baterie de 50 kWh.

Modelul ar urma însă să fie disponibil și cu o gamă de motoare tradiționale din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen, inclusiv unități pe benzină PureTech cu trei cilindri disponibile între 82 CP și 130 CP, dar și un motor diesel HDi de 100 de cai putere.

Noul C4 va fi dezvoltat pe platforma CMP, similară cu cea pe care au fost dezvoltate Peugeot 208, Opel Corsa sau DS3 Crossback.

Via Citroen

Comentarii (2)

  • Schepsisul de marketing constă în denumirea *ë-C4* (da, stimabili AM-iști, iar ați uitat alea două punctulețe de la... Citroën), plus silueta similară celebrului GS / GSA, de la care mai toată lumea se aștepta să preia și sigla.

    Rămâne de văzut dacă din poziționarea mai spre low-cost din ultima vreme a mărcii Citroën în cadrul PSA va rezulta și un preț mai mic decât al lui e-208 sau chiar al lui e-Corsa.
    10 3
  • @Kirotractor
    Eu stiam ca C4 face parte din clasa lui Opel Astra si Golf , C3 este echivalentul lui 208 si Corsa ......gresesc ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru