Citroen va lansa un nou model în 30 iunie: francezii ar putea prezenta succesorul lui C4

de Daniel Popescu, Foto: Citroen
Joi, 07.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunțat că va prezenta în 30 iunie un model complet nou care va avea și o versiune electrificată. Presa internațională speculează că francezii vor dezvălui succesorul lui C4.

Citroen a trimis presei internaționale o invitație misterioasă la un eveniment care va fi transmis pe internet în 30 iunie.

În cadrul invitației, constructorul francez menționează doar că va prezenta un model complet nou în gamă și că acesta va beneficia de o formă de electrificare, fără niciun fel de alt detaliu suplimentar.

Totuși, Citroen a anunțat încă din primăvara anului 2018 că va relansa hatchback-ul C4 ca înlocuitor pentru C4 Cactus (foto). Ulterior, oficialii mărcii franceze au confirmat că viitorul C4 va avea și o versiune electrică.

Prin urmare, este foarte posibil ca noul model care va fi prezentat în 30 iunie să fie chiar înlocuitorul lui C4.

Potrivit unor informații neoficiale apărute în luna ianuarie a acestui an, noul Citroen C4 va fi dezvoltat pe platforma CMP, similară cu cea pe care au fost dezvoltate Peugeot 208, Opel Corsa sau DS3 Crossback.

În plus, se anticipează că modelul va prelua o serie de motorizări clasice din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen, inclusiv unități pe benzină PureTech cu trei cilindri disponibile între 82 CP și 130 CP, dar și un motor diesel HDi de 100 de cai putere.

Pe de altă parte, versiunea electrică ar urma să preia platforma tehnică de la DS 3 E-Tense, cu motor de 136 de cai putere și o baterie de 50 kWh.

Până la evenimentul pregătit pentru finalul lunii iunie, Citroen afirmă că va oferi o serie de informații suplimentare despre nouă lansare în cursul lunii mai.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (1)

  • are un calandru tip sandwich,format dintr-o adunatura de la mai multe modele.Citroen este in continuare in cautarea unui design potrivit.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru