Viitorul hatchback Citroen C4 va fi prezentat în 2020: modelul producătorului francez va avea și versiune 100% electrică

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Vineri, 02.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O nouă generație Citroen C4 ar urma să fie prezentată în cursul anului viitor. Conform unor voci apropiate companiei, hatchback-ul francezilor va avea la bază platforma CMP a grupului PSA și va primi și o versiune 100% electrică.

La jumătatea anului trecut, Linda Jackson, CEO-ul Citroen, a confirmat că producătorul francez va lansa noi generații pentru fostele modele C4 și C5. Conform unor surse apropiate companiei, viitoarea generație a hatchback-ului C4 va fi lansată în cursul anului viitor.

Aceleași voci menționează că noul C4 nu va miza pe arhitectura EMP2 a grupului PSA Peugeot-Citroen, ci va avea la bază platforma CMP. În prezent, noile Peugeot 208 și Opel Corsa, modele de clasă mică, folosesc această arhitectură. În aceste condiții, viitorul C4 va putea fi comandat cu motoare diesel și benzină, dar va primi și o versiune 100% electrică.

Xavier Peugeot, șeful departamentului de produs din cadrul Citroen, a menționat într-un interviu acordat britanicilor de la Autoexpress că în 2020 vom face cunoștință cu un "model important" care va beneficia de toate motorizările amintite anterior, însă nu a specificat și denumirea acestuia.

În ceea ce privește designul, Xavier Peugeot a venit cu câteva informații destul de clare.

"Modelul pe care îl vom lansa anul viitor va fi un Citroen adevărat.

Și va deveni un produs de succes. Trebuie să fie îndrăzneț, dar într-un mod modern. O să zguduie cu adevărat piața și nu va avea un design conservator. Acest lucru este interzis", a declarat oficialul Citroen.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru