Informații neoficiale despre noul Citroen C4: versiunea electrică va avea 136 de cai putere și baterie de 50 kWh

de Daniel Popescu, Foto: Citroen
Luni, 20.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Citroen C4 va fi disponibil începând din luna septembrie, iar versiunea electrică va avea un motor de 136 de cai putere și o baterie cu capacitatea de 50 kWh, potrivit unor informații neoficiale.

Citroen a anunțat încă din primăvara anului 2018 că va relansa hatchback-ul C4 în următorii ani ca înlocuitor pentru C4 Cactus (foto).

Ulterior, oficialii mărcii franceze au confirmat că viitorul C4 va avea și o versiune electrică, lansarea urmând să aibă loc în 2020. Publicația franceză L'Automobile Magazine a intrat acum în posesia unor informații noi despre C4, inclusiv despre lansare.

Pe piața europeană, modelul va avea o lungime de 4.4 metri, în timp ce versiunile pentru piețele externe va fi mai lungă și va avea 4.6 metri.

Noul Citroen C4 va fi dezvoltat pe platforma CMP, similară cu cea pe care au fost dezvoltate Peugeot 208, Opel Corsa sau DS3 Crossback. Decizia de a utiliza această platformă în detrimentul platfomei mai moderne EMP2 este justificată de dorința francezilor de a menține un preț cât mai competitiv în raport cu concurența directă.

Se anticipează că modelul va prelua o serie de motorizări clasice din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen, incusiv unități pe benzină PureTech cu trei cilindri disponibile între 82 CP și 130 CP, dar și un motor diesel HDi de 100 de cai putere.

Pe de ăla parte, versiunea electrică va prelua platforma tehnică de la DS 3 E-Tense, cu motor de 136 de cai putere și o baterie de 50 kWh.

Din punct de vedere al designului, noul C4 va imrpumuta o serie de elemente stilistice de la conceptul CXperience, prezentat în urmă cu patru ani.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (6)

  • andrei
    si se mai mira unii ca de ce au succes VW, pai de aia, ca vin cu 204cp pe id3, nu 136. 50% in plus putere. iar masinile sunt din aceeasi clasa. si ma indoiesc ca c4 electric va fi mult mai ieftin ca un id3.
    3 17
  • Edikkk
    Autobuzele din România au între 200-300 cai putere

    Ce draq îţi trebuie peste 150 cp ???
    Să te înfingi întrun tramvai ??
    11 3
  • Titus Steel
    mai edik, poti face copii si cu tziflenderul mic.
    Dar totusi marimea conteaza.
    6 3
  • Adrian
    @Edikkkkkkkkkkkkkkkk
    Pentru ca sunt capitalist si vreau cat mai mult, in orice domeniu. Vreau program TV non stop, desi nu prea imi trebuie. Vreau sa fac burta de la prea multa bere si KFC, desi nici alea nu-mi trebuie.

    Deci daca vrei doar atat cat iti trebuie, poftim in Koreea de Nord. Acolo fiecare calorie e calculata.
    7 5
  • andrei
    Edikk: scuza-ma, dar n-ai treaba cu realitatea. oi fi tu eco, dar esti complet pe langa orice subiect. ideea era alta, dar nu ti-o mai explic ca oricum nu o pricepi. si sa vii sa imi spui ca autobuzul are 300cp (si motor de 10-11l ca altfel canci cuplu si adio urcat pante) si ca e ok, in conditiile in care autobuzul ajunge la 10tone.....spune totul despre cate intelegi tu. mai sapa!
    poate dai de curent electric (ca petrolul nu iti mai place)
    9 4
  • Edikkk
    @Adrian am condus la un moment dat un diesel 75 cai, am mers cap coadă CT - B şi nu m-au depăşit decât 4 maşini, ce am depăşit eu a fost foarte uşor

    La semafor dacă am spaţiu, plecat primul, dar mă rog pune şi 10000 de cai dacă dormi bine.

    Am mers şi cu 150 cp care zboară dar înafară de autostradă o chinui că nu ai unde să îi dai, rişti să te trezeşti întrun TIR sau să deranjezi pe alţii în trafic care nu au nicio vină că tu vrei avion dar eşti ca prostul pe stradă .

    Cam asta e. Peste 120-150 cai este doar de ego
    Da, aveţi dreptul la ego.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru