Citroen donează 6 mașini electrice unei insule grecești, inclusiv un Citroen Ami pentru poliție

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unui parteneriat cu Citroen, insula grecească Halki va fi transformată, progresiv, într-o economie "cu zero emisii". Pentru început, constructorul francez va dona 6 mașini electrice autorităților.

După modelul conaționalilor de la Renault și ale lor "insule inteligente" (Porto Santo din Portugalia și Belle-Ile-En-Mer din Franța), francezii de la Citroen și-au propus să transforme insula grecească Halki într-o economie "cu zero emisii", "într-un spațiu al mobilității durabile, fără emisii de gaze cu efect de seră".

Pentru început, constructorul din Hexagon a anunțat că va dona 6 mașini pur electrice autorităților de pe această insulă: două exemplare Ami vor ajunge la Poliție și la Garda de Coastă, 2 mașini e-C4 și 1 e-Spacetourer vor fi livrate municipalității insulei Halki și 1 e-Jumpy va fi donat Comunității energetice.

Pe termen lung, Citroen vrea să electrifice flota de vehicule prezentă pe insulă și să înlocuiască, astfel, toate vehiculele termice tradiționale cu mașini pur electrice.

"Acest proiect va schimba viețile mai multor persoane pentru moment, dar acesta este doar începutul. Prin această înițiativă de a transforma Halki într-o economie "verde", fără emisii, Citroen deschide calea unui viitor mai bun și demonstrează că electrificarea este cea mai bună soluție," a declarat Vincent Cobée, director general Citroen.

via Citroen

Comentarii (12)

  • cum sa fie electrificarea cea mai buna solutie?? voi nu auziti ce zic expertii romani, ca cea mai buna solutie e dieselul nemtesc sh cu 350k la bord in stare perfecta, nu bate nu troncane si prinde milionul
    3 25
  • Edikkk
    Viitorul verde, viitorul sănătos, confortabil, economic.

    Fără import de benzină, motorină, gaz metan, energia electrică produsă local, nu îmbogăţeşte niciun rus, norvegian, arab; banii rămân local, la greci.
    3 30
  • Nici Louis de Funes nu visa la un Ami de Politie. Viata bate filmul.

    Asteptam si cai electrici de politie, mai putina balega, zero miros de transpiratie... de cal.
    23 1
  • Wiki dixit:
    "it is the smallest inhabited island of the Dodecanese. It is part of the Rhodes regional unit. It has a permanent population of 330 (increased during the summer months), concentrated in the only village Emporio."

    E clar ca era o poluare acolo prin satul ala de n-a vazut Parisu.

    Si asa cum zice edik au scapat de importurile de benzina care secatuiau de-a dreptul economia insulei. Acum nu mai sunt dependenti de oligarhii rusi sau arabi ci de cei francezi si chinezi (baterii, panouri solare si alte ghizmouri mult mai scumpe decat 2-3 butoaie de benzina cat consumau cele cateva scutere si taraboante uzate moral de pe insula de care n-am auzit pana acum).
    Pun pariu ca facea ravagii pe insula aia cancerul de plamani.
    17 1
  • Edikkk
    @LOL

    mult lol şi foarte puţină logică

    Aplică la scară mare, înmulţeşte situaţia din acea insulă cu 1 milion.
    1 29
  • adica sa fim de 1 milion de ori mai dependenti de chinezi!!!
    Si de ce nu incep la scara mare? Poate pentru ca nu e posibil? Oricum la chestiile alea nu poti sa le zici masini. Interesant e ca pe insula nu e nici un metru de asfalt. Ha ha unde s-au gandit sa faca electrificarea!
    17 1
  • Modelul Ami nu are aer condiționat, polițiștii eleni vor fi mulțumiți vara, cât poate să fie de cald în Grecia ?
    16 1
  • @dan_grc
    Se pot folosi ventilatoare chinezești, cu usb. La 15 Wh se cam duce autonomia, dar sunt mașini demo. Grecii au scuza că le-au obținut gratuit.
    12 1
  • edik, iar te votezi singur?
    11 1
  • Octavian
    Edik vezi ca s-a terminat vacanta. Du-te ca ai lectii. :))
    5 0
  • curentatu
    Prevăd urmăriri pasionante cu poliția în troacele astea (cu infractorii insulari alergând, clar.)
    10 0
  • Asa aratari de masini mai rar.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru