Citroen prezintă noua versiune My Ami Tonic

de Alexandru Monenciu
Luni, 05.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a dezvoltat o nouă versiune pentru cvadriciclul electric Ami. Aceasta este denumită My Ami Tonic și poate fi deja comandată în mai multe țări.

În urmă cu doi ani, Citroen a lansat cvadriciclul electric Ami. În unele țări europene, acolo unde permite legislația, acesta poate fi condus fără permis de conducere.

Acum, Ami a primit o nouă versiune. Denumită My Ami Tonic, aceasta va înlocui în gamă actuala Ami Vibe.

Noul Citroen My Ami Tonic vine cu o temă exterioară în nuanțe de kaki și galben. Totodată, capacele roților sunt noi, iar ornamentele farurilor sunt inspirate de ochelarii de soare.

Pentru interior, francezii au pregătit aceleași nuante de kaki și galben, un suport pentru telefoanele mobile, preșuri speciale și trei compartimente de depozitare.

Din punct de vedere tehnic, My Ami Tonic este în continuare standard. Asta înseamnă că motorul electric dezvoltă 8 cai putere, iar bateria de 5.5 kWh permite o autonomie maximă de până la 75 de kilometri.

Noua versiune a cvadriciclului cu zero emisii poate fi deja comandată în țări precum Franța, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Belgia, Grecia, Maroc și Turcia.

via Citroen

Comentarii (16)

  • In sfârșit o electrică serioasă ;)
    15 1
  • Seriff
    Superba, de cand o asteptam, masina perfecta.
    Ce linii de design frumoase are.
    13 1
  • My Jouet Electrique
    Prima versiune a fost lansată alaltăieri și s-a vândut așa de bine că trebuia lansată o nouă versiune pentru a continua povestea de mare succes a acestei...era să-i zic mașină.
    12 2
  • Dacia Spring e ca un Taycan fata de scorbura asta...
    11 1
  • Louis de Funes
    Imaginați-vă pentru o secundă, nu mai mult, că sunteți fericitul șofer al acestei opere.
    12 0
  • Mircea Badea
    e mai simpatica decat un suv..

    daca ar fi 3k de euro...am o idee: sa ne ia statul masinile la toti si sa ne dea cate o ami-ca, ce ziceti?
    2 16
  • @Mircea Badea
    Costă vreo 10000 € bucata.
    Ia-ți tu una, pe banii tăi (nu sta cu miloaga la stat), să ne demonstrezi că, într-adevăr, ești fan adevărat electrice (și să avem și noi de cine râde cu poftă).
    9 3
  • Seriff
    @Mircea Badea, sa ti le dea tie pe toate, abia scapam de ele.
    5 4
  • In Franta, mai precis in Strasbourg, am vazut cateva. Iar in parcarile subterane doua ocupau un singur loc de parcare.
    4 0
  • Si cum iese cel din fata? O ia pe sus? Fără mișto nici o problema sa existe oferte cât mai variate, dar sa ne spunem unii la alții ce sa facem este alta treaba… îți este de folos, te ajuta foarte bine i-ați. Dacă din ghinion o buburuza de asta este lovită din lateral de o Tesla Y (peste 2 tone) la doar 50 la ora sau de un X5/GLE/LR discovery/ Land cruiser??? Eu aș folosi doar pe terenul de golf. Chiar astăzi am trecut pe langa o masina făcută conserva de un SUV (vina conservei), SUV-lui ia căzut bara plus faruri sparte. Din conserva 2 morți. Sa-i răspund si la Mircea, eu zic sa-ți ia statul ție un rinichi, la 6 luni câte 25% din ficat si măduva spinării ca-s regenerabile… așa sa fi si tu ECO pana-n măduva spinării. Pe bune tu n-ai alta treaba? La ospiciul unde stai va lasă cu telefoanele la liber?
    3 2
  • Locul de parcare era chiar in capatul liniei, primul cum ar veni. Parcate pe lat...Din ce inteleg, masinutele astea vor circula aproape exclusiv prin orase (posibilul motiv fiind poate chiar aceeasi senzatie de nesiguranta) si cum la ei limitele de viteza sunt obsesiv respectate acel "daca te loveste X" e un fel de...continua tu cu ce vrei.
    3 2
  • Mircea Badea
    te loveste un suv fiindca exista Dutzi, in mod normal nu ai vedea asa ceva prin orase.

    ma intreb daca va puneti roll cage, ca e mult mai safe decat mizeria de suv..

    oricum in west se respecta limitele de viteza, nu vezi stalpi luati cu 100+ ca in romania..
    1 5
  • Vorbiți așa sa sune… Am peste un milion de km conduși si in locuri cum este Cairo (3 ani), cu zero evenimente. In schimb am evitat N accidente cu habarnisti ca voi, care nici stergatoarele nu știți la ce-s bune, doar la TV credeți ca este nevoie de 4K, presiunea in pneuri este deja știință nucleară la fel echilibrarea…. Ideea era ca sunt masini grele si masini fragile si toți șoferi pot face greșeli, cum la fel este cu bicicleta sau trotineta, dar consecințele sunt total diferite. Poate da peste tine o mama care-si duce cei 3 copii la școala intr-un minivan care sare de 1700 kg. In oraș te poate lovi in autobuz sau un curier cu un mini bus… Oricum sunteți liberi sa va luați si sa le parcați unele peste altele din partea mea, nu văd care-i problema voastră legat de ce fac eu sau altul atât timp cât toți respectam legea.
    2 2
  • @dutzu
    nu cred ca vrei sa te intreb ce presiune ai in pneuri...pe cand eu puneam azot nici nu stiai de Cairo..
    compari springul cu bicicleta, desi nu m-as mira sa dea gaura prin lateralul suv-ului tau..

    pe urma zici ca o mama e ok sa-si duca copiii la scoala cu minivanul??dar ce, aduna toti copiii din bloc?
    iar soferul de autobuz sau livrarile zboara prin orase? crezi ca-si risca painea aiurea?

    iar milionul de km nu inseamna mare lucru, ca nu-s pe motocicleta sport facuti. sau e ca si cum te-ai lauda ca ai avut 100 de femei, dar toate au simulat...
    2 5
  • Seriff
    Ce discutii, Dutz nu iti mai bate capul cu spalatii pe creier de propaganda ECO, ei lauda orice ghena cu roti daca are baterii.
    On topic, daca si aia e masina e grav, mergeti frate pe jos daca vreti sa fiti eco, aia nu e masina, e doar un carucior cu baterii, e inutila, dar na, daca lumea e atat de proasta incat sa cumpere asa ceva, sa cumpere, nu am o problema.
    2 3
  • Eu îți spun ce-i pe strada astăzi… tu SF-uri gen Chuck Noriss, si le spui la toți ce sa facă.
    Cu minivan se merge pe rând 2, 3 vecini… se cheamă optimizare si este o masina extrem de utila pentru cine nu-si petrece viața la Netflix ca si-au luat Pasive (caută ca nu-i greu sa afli ce sunt) si stau si calculează ce plătesc cu următoarea leafa. Unii am ieșit de mult din cursa sobolonalui (pe când tu nu știai cei-i azotul).
    Cu ce crezi ca te voi confrunta astăzi, mâine si in viitorul apropiat? Din partea mea stai limitat, condus si la harță…
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru