Citroen prezintă noul e-Berlingo: motor electric de 136 de cai putere și autonomie de până la 280 de kilometri

de Paul Cosma
Marti, 23.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a prezentat noul e-Berlingo, versiunea electrică a utilitarei sale, care are un motor de 136 de cai putere și o autonomie maximă de 280 de kilometri.

După Peugeot e-Partner, o nouă utilitară electrică își face apariția în portofoliul Stellantis. La fel ca e-Partner, Citroen e-Berlingo este dezvoltat pe platforma EMP2 și oferă două variante de caroserie: Medium (4.4 metri) sau XL (4.75 metri). În cazul Peugeot, variantele sunt denumite Standard și Long, dar dimensiunile sunt similare.

e-Berlingo este încă un pas făcut de francezi în direcția electrificării gamei de modele până în 2025. 

Utilitara Citroen beneficiază de același motor electric de 136 de cai putere și 260 Nm și o baterie de 50 kWh. Autonomia maximă este de 280 de kilometri. 

Sunt disponibile trei moduri de rulare, la fel ca la e-Partner: Normal, Eco și Power. În modul Eco, e-Berlingo folosește doar 60% din puterea motorului electric, cu 80% în modul Normal. 

Pentru optimizarea autonomiei, utilitara are un sistem de recuperare a energiei în momentele de frânare sau decelare.

Încărcarea poate fi realizată la stații cu o putere de până la 100 kW.

În această situație, bateria se încarcă până la 80% în 30 de minute. Dacă se utilizează o stație de 22 kW, încărcarea completă a bateriei durează 5 ore. 

Citroen anunță că primele unități e-Berlingo vor fi disponibile începând cu ultimul trimestru din 2021. 

Via Citroen

Comentarii (4)

  • Nicolae Vodcaroiu
    Tooretic si io am o autonomie de pana la 1000ml spirtoase,practic,daca nu mananc bine,sunt obosit si am ficatul un pic obosit,dupa 400ml va cant de sub masa.Asa si masina de mai sua,baterie se 50kwh si autonomie de pana la 280km in conditii ideale de test. Strivesti un pic acceleratia aia si dai drumul la caldura/ac,in 120km canti" off viata mea ca barosanii" de la statia de incarcat.Asta e masina de munca nu de fite,lasati electricele pentru aia de vor sa epateze din Tesle de 2000kg la gol dar cica ecologice.
    14 16
  • Lucian
    Stellantis asta chiar lanseaza aceeasi masina 3 saptamani la rand... a fost Peugeot Rifter electric saptamana trecuta, acum Citroen Berlingo electric, si saptamana viitoare Opel Combo Life electric probabil... acelasi motor, aceeasi baterie, aceeasi autonomie...
    11 12
  • Edikkk
    Bravo Stellantis !

    O maşină citadină, dar care un mic jump (o încărcare rapidă) poate ajunge şi în alt oraş (gen din Bucureşti în Constanţa sau Craiova sau Braşov, etc)

    Ce este bine că poate încarca rapid !
    Stelantis chiar sunt serioşi. Bravo.
    15 14
  • Edem Radulescu
    Edikk,la cate bucati vor vinde,chiar au nevoie pana si de imbarbatarea ta.
    10 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru