Peugeot lansează noul e-Partner: motor electric cu 136 CP și 275 de kilometri autonomie

de Florin Ardeleanu
Joi, 28.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a publicat primele imagini și informații cu privire la noul e-Partner. Vehiculul utilitar are o autonomie maximă de până la 275 de kilometri.

Peugeot tocmai a lansat versiunea electrică a modelului Partner în Europa. Noul e-Partner este dezvoltat pe arhitectura modulară EMP2 și poate fi comandat în două variante de caroserie: Standard, cu o lungime de 4.4 metri, sau Long (4.75 metri).

Utilitara franceză cu zero emisii este echipată cu un motor electric care dezvoltă 136 de cai putere și 260 Nm cuplu. Șoferul are la dispoziție trei moduri de rulare: Eco, Normal și Power.

Când este selectat acesta din urmă, mașina atinge 100 de km/h în 11.2 secunde. Viteza maximă este de 129 km/h.

Mulțumită unui acumulator de 50 kWh, noul Peugeot e-Partner are o autonomie maximă de 275 kilometri.

Încărcarea poate fi realizată la stații cu o putere de până la 100 kW. În această situație, bateria se încarcă până la 80% în 30 de minute. Dacă se utilizează un wallbox de 11 kW, încarcarea completă a bateriei durează 5 ore.

Cele două moduri de frânare, Moderate și Augmented, îi dau ocazia celui de la volan să aleagă cantitatea de energie cinetică recuperată la eliberarea pedalei de accelerație.

CAPACITATE MAXIMĂ DE ÎNCĂRCARE DE 4.4 METRI CUBI

În ceea ce privește utilitatea noului e-Partner, modelul francez are o capacitate maximă de încărcare de 4.4 metri cubi și poate tracta maxim 750 de kilograme.

Dacă este configurată ca mașină de transport persoane, interiorul poate gazdui până la 5 pasageri.

Că tot am pomenit de habitaclu, constructorul francez a adaptat tehnologia i-Cockpit special pentru acest model. Lista cu dotări include și un sistem de navigație cu alerte de trafic în timp real.

Debutul pe piață este programat pentru a doua jumătate a lui 2021. 

via Peugeot

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Toate livrarile in-city se pot face bine mersi cu această maşină !

    Bravo Renault !
    3 5
  • Edikkk
    Bravo Peugeot !

    Scuze...
    5 3
  • o electrica acolo unde-i e locul, in oras si la viteze reduse. in pagina e208 scrie albastru pe alb urmatorul lucru: La o viteză constantă de 130 km/h, autonomia unui vehicul 100% electric este redusă la jumătate în comparație cu estimările WLTP.
    7 0
  • Autonomie de rahat 275km.teoretic practic nici 200!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru