Citroen va lansa anul acesta un model electric de clasă compactă: francezii ar putea miza pe un motor de 136 CP și pe o baterie de 50 kWh

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Vineri, 28.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va lansa în cursul anului un hatchback electric de clasă compactă. În plus, francezii plănuiesc o versiune electrică pentru SpaceTourer, dar și două utilitare electrice potrivite pentru livrările de tip last-mile.

Citroen a anunțat încă din primăvara anului 2018 că va reintroduce în gamă un hatchback de clasă compactă care va primi și o variantă electrică. Totodată, lansarea acestui model urma să coincidă cu eliminarea lui C4 Cactus din portofoliu.

Acum, oficialii Citroen vin cu informații noi despre electrificarea gamei de modele. Conform reprezentanților constructorului francez, până la finalul acestui an, portofoliul de vehicule electrificate (hibrid, plug-in hybrid, electric) ar urma să includă șase modele.

Francezii au deja C5 Aircross PHEV, iar începând de astăzi, și electricul Ami.

În scurt timp, Citroen va lansa un model de clasă compactă gândit ca un înlocuitor pentru fostul C4 și actualul C4 Cactus. Francezii promit un design special care se va apropia de formele unui hatchback, dar care va miza pe o poziție înaltă de coducere. Modelul va avea și o versiune electrică, iar surse apropiate companiei spun că aceasta va fi echipată cu un motor de 136 CP și cu o baterie de 50 kWh.

"Acesta model va fi unul foarte important pentru Citroen și va reprezenta una dintre cele trei, patru arme gândite pentru creșterea cotei de piață.

Cu viitorul model vom oferi un pachet atractiv și complet în segment", a declarat Vincent Cobee, CEO-ul Citroen.

În același timp, Citroen a menționat că până la finalul anului vom face cunoștință și cu versiunea electrică a lui SpaceTourer, dar și cu două utilitare electrice, acestea din urmă fiind potrivite pentru livrările de tip last-mile.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Edikkk
    It's coming and it's not Christmas :))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru