Clienţii lui Ferrari 458 Italia Speciale riscă să fie excluşi de pe lista de comenzi dacă nu aleg mai multe opţionale

de Bogdan Mirică
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari schimbă regulile jocului pentru modelul 458 Italia Speciale. Italienii au anunţat că vor prioritiza comenzile în funcţie de numărul de opţionale comandate şi valoarea finală a maşinii.

Ferrari 458 Italia Speciale este una dintre cele mai dorite maşini create de constructorul din Maranello. Faptul că ar putea fi unul dintre ultimele modele Ferrari propulsate de un motor aspirat natural are de a face cu acest statut al exclusivităţii.

Preţul este pe măsură, producţia este limitată, iar clienţii trebuie să plătească un avans de 25.000 de euro pentru a-şi asigura un loc pe lista clienţilor. Sau cel puţin aşa anunţase Ferrari la începutul comercializării.

Se pare că italienii au schimbat planul pe parcurs şi conferă prioritate celor care comandă cât mai multe opţionale pentru exemplarul lor 458 Italia Speciale. Aşadar, cei care au plătit deja 25 de euro şi s-au înscris printre primii pe listă, dar au o maşină ceva mai ieftină, riscă să îşi piardă locul. Ferrari îşi sfătuieşte viitorii clienţi să cheltuiască mai mult pe echipamente opţionale, pentru a-şi asigura comanda.

Esential 25.000 de euro este avansul pentru un Ferrari 458 Italia Speciale.
Este o primă dovadă că Ferrari urmează scenariul propus în urmă cu ceva timp de fostul preşedinte Luca di Montezemolo.
Acesta vedea brandul din Maranello cu o producţie anuală de cel mult 7000 de maşini, dar cu o creştere a profitului axată pe comandarea unor echipamente opţionale şi de personalizare, oferite de divizia dedicată.

Comentarii (9)

  • Asta demonstreaza ca cei de la Ferrari sunt pus pe facut prapad.......
    17 2
  • niste marlani... asta e santaj, ar trebui pedepsit de lege.'
    mai bine cumperi un huracan; pana la urma cine e si ferrari,; tot renumele lor e PR; in F1 sunt praf, la LM si-au luat-o rau de la ford, deci...?

    extra-optiuni... care? niste extinctoare in plus:-PPP
    28 8
  • Lista de preturi la optionale poate ajunge la valoare masinii. Un 458 Italia standard costa 178000 de lire, cu optionale ajungi la 278,000 de lire!!! 5000 de lire costa scaunele sport, 5000 de lire costa piese la motor din fibra de carbon. 1000 de lire pentru stema Ferrari pe aripi !
    Praguri de carbon 5000 de lire, 580 de lire pentru conexiune Ipod, 500 de lire un extinctor, calut cabrat cusut pe scaune 960 de lire !!!!
    600 de lire doar pentru o insigna cu steagul italiei pe capota!!!

    Si atunci intreb... astia-s is tampiti la cap ???? Cu pretul optionalelor iti iei un Porsche calumea echipat, mai sigur, mai confortabil si mai fiabil, end of story.

    Iata si clipul cu lista preturilor:

    https://www.youtube.com/watch?v=t0UeRFGt-HU
    19 5
  • Scorpionul.negru
    @ioi
    Corect ! Si-au luat o mare in cap astia de la Ferrari. Vb ta niste extinctoare ar fi bune in optionale.
    11 5
  • Păi pt ca de ce? Pt ca nu poți sa limitezi producția la 7 mii și să ai si profit mulțumitor, asta dupa ce multa vreme Ferrari a pierdut miliarde până să devină profitabil, pierderi ce-au fost suportate de Fiat. Pe termen lung îi va afecta această politică, ori vor renunța la ea, ori isi vor mari gama.
    9 5
  • someone
    " niste tarani" vorba reclamei...si acum imi cer scuze taranilor adevarati
    10 5
  • Dacă snobismul ar durea, firme exclusiviste precum Ferarri ar muri subit de foame. Și nici n-am mai vedea atâtea trompete în media, politică ori aiurea. Dar, cine sunt eu, să-i judec pe bogați? Îmi place să cred că aș gândi ca acum, dacă mâine m-aș trezi miliardar. Sau, ca să devii atât de bogat, ai nevoie de o motivație puternică, de un vis arzător, fără să te doară că devii snob?
    9 3
  • ...pentru ca se vinde un brand , pentru ca se vinde un brand exclusivist , pentru ca , pana la urma, exista CERERE , exista CLIENT care isi permite, care vrea si pe care nu-l intereseaza valoarea .

    La fel cum pentru un ceas se poate plati 400000 Euro ( pret retail , il poti comanda oricand , fara pret la cerere : acestea depasesc 1/2 milion Euro ) , la fel cum in gama aceluiasi brand de ceasuri exista cel putin 20 de modele ale caror valoare , per model , depaseste 100000 Euro :))
    6 3
  • La partea cu optionale , daca discutam de procente , nu valoare absoluta , in exemplul aratat , 100 000 lire inseamna 57% din pretul masinii . Un alt exemplu : un Vw Golf , pret de baza 15.800 euro , motor 1.2 TSI , ajunge la 30.000 euro cu n optionale , insemnand un adaos de 89% din valoarea masini . Pai s-a fim seriosi !

    Oricum ,exemplul de mai sus nu este general ; media de optionale in gama Ferrari este de 25.000 euro per unitate , in jur de 10% din pret ( adevarat ca au si un program de custom , denumit Tailor Made , care da o nota de exclusivitate fiecarui exemplar , dar se refera in special la materialele folosite in interior , gen casmir, denim , fibra de carbon , etc si care , in medie, costa aprox 50.000 euro ).
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru