Comisia Europeană și-a dat acceptul pentru preluarea Ford România de către Ford Otosan

de Tiberiu Safta
Joi, 23.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia Europeană a aprobat, oficial, preluarea Ford România de către Ford Otosan. Transferul de proprietate al uzinei de la Craiova către Ford Otosan a fost anunțat încă din luna martie și face parte din planurile de reorganizare ale constructorului american.

La începutul acestui an, Ford a anunțat o serie de schimbări importante, prin crearea noilor divizii Ford Blue pentru modele cu motoare termice și Ford Model E pentru vehiculele electrice. Ca urmare, vechea divizie Ford Europa nu va mai fi o entitate separată. Din această entitate a făcut parte și Ford România.

În primăvară, Ford a anunțat că uzina de la Craiova va fi trecută sub proprietatea Ford Otosan, o divizie din Turcia. Încă de atunci s-a vehiculat că procesul de transfer ar putea fi completat în al treilea trimestru al anului.

Acum, transferul este aproape gata, deoarece Comisia Europeană a aprobat, oficial, preluarea Ford România de către divizia din Turcia. Odată cu acest transfer au fost anunțate și planuri importante pentru uzina de la Craiova.

Mai exact, acolo vor fi produse nu mai puțin de 3 mașini electrice noi începând din 2024. Tot aici vor fi construite și viitoarea generație Transit Courier și Tourneo Courier, care vor primi și ele versiuni electrice.

Peste doi ani, Ford Puma, crossover-ul produs în țara noastră, va primi, la rândul său, o versiune electrică.

via Economica

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Sa ne aducem aminte ce le-a promis onor GUVERNUL Romaniei americanilor de la FORD, la preluarea fabricii, in anul de gratie 2007: o autostrada care sa lege Craiova de Pitesti....sau de Vestul tarii

    SUNT ELE GATA dupa nu mai putin de 15 ANI?!

    NU!!!!!
    19 5
  • Seriff
    Comisia Europeana sunt un fel de Cosa Nostra, nu poti sa faci nimic fara sa le ceri voie.
    9 6
  • Mircea Badea
    incredibil! suntem sclavii sclavilor. in cativa zeci de ani...oto-valahia, transilv-ustria, molodo-rusia...dar de dreapta, desigur..
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru