Concept inspirat din motorsport: Infiniti aduce Prototype 9 în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 16.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti Prototype 9 este un omagiu adus modelelor de competiție din anii '40. Conceptul nipon folosește un sistem de propulsie electric capabil să ofere 148 de cai și 320 Nm.

Infiniti a ales Concursul de Eleganță de la Pebble Beach pentru lansarea lui Prototype 9, un concept cu forme retro inspirat de mașinile de competiție din anii '40.

Oficialii constructorului japonez spun că formele retro se îmbină perfect cu noua filozofie de design a brandului pentru a genera un concept cu un look atrăgător.

Infiniti Prototype 9 măsoară 4.330 de mm lungime, 1.820 de mm lățime și are o înălțime de 910 mm. Masa totală anunțată de Infiniti este de 890 de kilograme. Sub capota conceptului nipon se află un motor electric capabil să ofere 148 de cai putere și 320 Nm. Resursele acestuia sunt transmise către puntea spate, iar energia provine dintr-un set de baterii de 30 kWh.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.5 secunde, iar viteza maximă se oprește la 170 km/h. Niponii spun că Infiniti Prototype 9 poate rula în regim de cursă timp de 20 de minute.

"Prototype 9 este un exemplu excelent de măiestrie și inventivitate, elemente care sunt caracteristice echipelor din cadrul companiei.

Prototype 9 prinde viață în cadrul Pebble Beach sub forma unui prototip funcțional", au declarat oficialii Infiniti.

Comentarii (2)

  • Lavorato artigianale! Arată fantastic! Nu mi-a venit să cred când am văzut cât de vechi e strungul pe care lucra fata aia. Și tinichigiii erau meseriași, doar că sculele pentru sudură sunt cam actuale.
    În altă ordine de idei, avem nevoie de astfel de modele. Trebuie reinstaurate respectul și mândria pentru meserie. Poate că ne-ar trebui 50 de ani de guvernare niponă.
    2 0
  • Frumos rezultat tar totusi parca mi se pare putin cam artificial si fortat demersul. Poate nu stiu eu suficienta istorie dar cursele si vremurile la care face trimitere proiectul nu cred ca au existat in Japonia. Cu tot respectul pentru industria auto japoneza, un astfel de concept ar avea logica mai degraba pentru un constructor european. Imi pare ca Japonia vrea sa inventeze o istorie/traditie pe care nu o are in asa ceva. Cu tot respectul pe care il am pentru constructorii auto japonezi si pentru inovatia pe care o aduc conceptul asta nu mi se pare ca ii reprezinta si nici ca ii avantajeaza, ba din contra duce cu gandul la toata istoria romantica a curselor auto si indeparteaza gandul de la performantele si calitatile masinilor actuale pe care le promoveaza ei.
    Daca gresesc sper sa fiu corectat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru