Acesta este noul Infiniti QX80: motor V6 de 450 CP

de Tiberiu Safta
Joi, 21.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a prezentat oficial noul QX80, un SUV premium de dimensiuni mari pentru piața din America de Nord. Noul model primește un motor V6 care dezvoltă 450 de cai putere.

Constructorul japonez a dezvăluit oficial noul QX80. Acesta este un SUV premium de dimensiuni mari, cu 3 rânduri de scaune și care va fi disponibil, cel puțin pentru moment, doar pe piața nord-americană începând din acest an.

DESIGN APROAPE IDENTIC CU CONCEPTUL QX MONOGRAPH

Dacă noul model arată cunoscut, află că acesta are un design aproape identic cu conceptul Infiniti QX Monograph, prezentat în vara lui 2023. Astfel, noul QX80 este caracterizat de un design cu linii fluide și curbate în mare parte, însă sunt vizibile, pe alocuri, și câteva muchii ascuțite, însă nu foarte pronunțate.

Partea din față este dominată de o grilă mare, care integrează și sigla 3D a mărcii și care este și iluminată. Luminile de zi LED sunt desenate în forma unor benzi subțiri și ușor curbate, iar sub ele sunt prezente și farurile principale. În părțile laterale remarcăm suprafețele netede ale SUV-ului japonez, ajutate și de către mânerele retractabile din portiere. Plafonul este vopsit într-o culoare contrastantă neagră, iar în standard, modelul primește jante de 20 de inch. Opțional, sunt disponibile și jante de 22 de inch.

Partea din spate este caracterizată de stopurile LED unite, sub care este prezentă inscripția cu numele mărcii. Sub bara de protecție este vizibil un mic difuzor aerodinamic, iar hayonul integrează și un eleron, tot în scopuri aerodinamice.

INTERIOR SOFISTICAT

Lucrurile devin mai interesante la interior.

Aici observăm imediat două ecrane de 14.3 inch pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia, precum și un ecran de 9 inch prezent în consola centrală. Prin acest ecran sunt controlate mai multe funcții importante ale mașinii, precum temperatura în habitaclu, modul de rulare și volumul radio. Comenzile acestui ecran oferă un feedback tactil, care imită butoanele fizice.

Habitaclul lui Infiniti QX80 este presărat cu camere video, iar modelul este dotat și cu funcția Journey Diary. Prin această funcție, camerele video din habitaclu pot captura mai multe momente din timpul unei călătorii, iar imaginile vor putea fi încărcate pe rețelele sociale.

O altă dotare interesantă este sistemul Biometric Cooling. Cu ajutorul unor senzori cu infraroșu montate în capitonajul plafonului, temperatura individuală poate fi reglată automat dacă senzorii detectează că este prea cald pentru unul dintre ocupanți. Bineînțeles, modelul vine dotat și cu scaune încălzite și ventilate. Inclusiv scaunele din al treilea rând au funcție de încălzire. Mai mult, scaunele din al doilea rând primesc și funcție de masaj.

Alte dotări prezente în habitaclu sunt: Apple CarPlay și Android Auto wireless, sistem audio cu 14 incinte în standard sau un sistem audio Klipsch cu 24 de incinte, head-up display, sistemele ProPilot 1.1 Upgrade sau ProPilot 2.1 pentru condusul semi-autonom și iluminare ambientală cu 64 de culori diferite.

MOTOR V6 DE 450 CP

Sub capotă, noul Infiniti QX80 primește un motor V6 de 3.5 litri biturbo care dezvoltă 450 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.

În funcție de echiparea aleasă, noul model este disponibil cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte. Șoferul are la dispoziție 6 moduri de rulare: Standard, Eco, Sport, Snow, Tow și Custom.

Noul model poate fi echipat cu o suspensie pneumatică. La viteze mari, garda la sol este coborâtă cu 3 centimetri, iar atunci când mașina este parcată, aceasta este coborâtă cu 7.1 centimetri pentru a face mai ușoară urcarea și coborârea șoferului și pasagerilor.

Cu privire la sistemele de asistență, noul Infiniti QX80 primește sistemul Front Wide View, care oferă o vedere în față pe o rază de 170 de grade. Imaginile sunt afișate pe ecranele principale, ceea ce îl ajută pe șofer, de exemplu, să vadă mai bine în jurul mașinilor parcate. Aici mai avem și sistemul Invisible Hood, care redă imagini imediat din fața roților din față. Cu acest sistem, șoferul va putea vedea mai ușor obstacolele foarte mici de pe șosea, precum și cât de aproape este de o bordură atunci când parchează.

Pe piața din Statele Unite, noul Infiniti QX80 este disponibil în 4 linii de echipare: Pure, Luxe, Sensory și Autograph. Prețul de pornire pe această piață este de 84.445 de dolari.

via Infiniti

Comentarii (2)

  • japan4ever
    ce masina misto si costa in jumate cat un Range
    4 0
  • Elektrik
    japonezilor le plac poluarea şi anii 1800 toamna
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru