Conceptul Infiniti Vision Qe anunță primul model electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 25.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a dezvăluit oficial noul concept Vision Qe. Acesta este un concept semnificativ pentru marca japoneză, deoarece anunță primul model electric al mărcii.

Infiniti este unul dintre puținii producători de automobile care nu au în gama sa vreun model electric. Acest lucru urmează să se schimbe în cazul constructorului nipon, care urmează să lanseze primul său astfel de model mai târziu în acest deceniu. Până atunci, Infiniti ne dezvăluie un nou concept care ne oferă o primă imagine despre cum va arăta primul lor model electric.

Mai exact, este vorba despre noul concept Vision Qe, o berlină care promite un nivel înalt de performanță. Noul concept este desenat în stilul limbajului de design Artistry in Motion, caracterizat de suprafețe netede, rotunjite și extrem de fluide. Acest lucru este evident dacă privim caroseria noului concept, forma sa fiind lipsită de muchii ascuțite sau de întreruperi ale liniilor.

Chiar și cu un asemenea design, partea frontală rămâne una destul de expresivă, grație unei suprafețe iluminate în zona farurilor, părții centrale și chiar în zona spoiler-ului aerodinamic.

Elementul din urmă este, de altfel, singurul care oferă o notă vizuală ceva mai agresivă față de restul conceptului.

O asemenea configurație a luminilor este prezentă și în partea din spate, acolo unde avem și inscripția mărcii iluminată. Jantele sunt desenate în forma unor discuri aerodinamice, iar în portierele din față este prezentă inscripția Infiniti iluminată.

Din păcate, constructorul japonez nu a divulgat niciun detaliu despre propulsorul conceptului și nici despre bateria acestuia. De asemenea, nu se știe nici anul în care va fi lansat primul model electric de serie al mărcii nipone. Cert este că Infiniti dorește să-și electrifice toată gama sa de modele până în 2030.

via Infiniti

Comentarii (1)

  • Design
    Le.au luat painea de la gura designerilor bmw... grila aia fata din poza 2 e fix ce ar fi desenat ei in maxim cinci ani pt urmatoarele modele bavareze, 2 "rinichi" imensi si care un far subtire stanga-dreapta. Acu' la Munchen e "back to the drawing board!" :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru