Infiniti prezintă conceptul QX Monograph: anunță viitoarea generație QX80

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a prezentat în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach noul său concept QX Monograph. Acesta este un SUV de dimensiuni mari, care anunță viitoarea generație a modelului de serie QX80.

După ce am asistat la o primă imagine sugestivă, Infiniti a dezvăluit oficial noul său concept QX Monograph. Noua mașină a fost prezentată în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach din Statele Unite, una dintre cele mai importante piețe pentru constructorul japonez. Cu această ocazie, conceptul QX Monograph ne oferă și o primă imagine despre cum va arăta viitoarea generație a SUV-ului de serie QX80.

Noul concept este primul care primește noua siglă 3D introdusă de Infiniti în vara acestui an. Ca design, noul QX Monograph propune un limbaj de design fluid, cu suprafețe netede în mare parte și care îl fac pe noul concept să fie ceva mai impunător. Partea din față este dominată de o grilă de dimensiuni foarte mari, iar aici avem faruri LED subțiri pentru luminile principale. Imediat sub grilă avem o priză de aer suplimentară, alături de prize mai mici sculptate în părțile laterale ale barei de protecție. Tot aici avem și luminile secundare, și acestea fiind LED.

Un element interesant aici este faptul că partea superioară a grilei conține o serie de lumini mai mici, care creează iluzia că luminile principale sunt unite printr-o bandă LED.

Atunci când șoferul se apropie de mașină, aceste luminițe își schimbă intensitatea și creează un mic joc de lumini.

Plafonul noului concept este vopsit într-o culoare contrastantă neagră, iar montanții foarte subțiri oferă iluzia unui așa-numit plafon plutitor. Portierele lui QX Monograph prezintă o suprafață netedă și mânere integrate în acestea, iar jantele de dimensiuni mari, vopsite în negru și cu accente roșii și cromate scot în evidență caracterul de lux al noului concept.

Partea din spate prezintă stopuri LED unite printr-o bandă foarte groasă, prin contrast cu ce am văzut în față. Tot aici putem vedea și un mic eleron montat pe plafon, alături de numele mărcii scris cu litere mari pe ușa hayonului, precum și o bară cu două elemente de protecție desenate sub forma unor prize de evacuare.

Infiniti nu a publicat imagini cu interiorul noului concept și nici nu a oferit detalii tehnice despre acesta. Odată cu prezentarea acestui concept, este probabil ca marca niponă să lanseze o generație nouă pentru modelul de serie QX80.

Acesta ar putea fi prezentat, cel mai probabil, în 2025.

via Infiniti

Comentarii (4)

  • Farurile sunt “unite”, stopurile la fel… sa vrem cine va implementa si laterale cu LED-uri… si un nume pompos UFO 360.
    4 0
  • Varza la design. Varza cu ciolan.
    Oribil este putin spus, nu are absolut nimic frumos.
    Pana si stopurile sunt copiate de la niscaiva masina americana de acum juma de secol care avea acele segmente asemanatoare.
    Arata mult mai smecher conceptul monograph din 2017
    2 3
  • Te-a depasit timpul. Sa iti dea soc la neuron.
    https://www.youtube.com/watch?v=oITHCJe0ANQ
    Ca idee, pt aia ramasi in epoca de piatra, cam acolo se indreapta viitorul, unde vehiculele in totalitate vor comunica optic.
    https://www.youtube.com/watch?v=DE89YY7zCio
    0 0
  • Da… așa să fie ;)
    Tu de pe ce planeta scrii?
    Eu astăzi am “circulat” prin România… este departe viitorul, din păcate :(… si semnalizarea este SF pentru foooarte mulți (si ca să nu las loc de clișee… nu erau BMW-uri, chiar din contră mașini de volum).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru