Conceptul Pininfarina Sergio va fi produs în serie pentru numai şase clienţi bogaţi

de Bogdan Mirică
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi Pininfarina vor produce în serie conceptul Sergio, prezentat în 2013 la Geneva. Supercarul exotic va fi reprodus în doar şase exemplare, vândute deja unor clienţi din SUA, Europa şi Asia.

Ferrari se pregăteşte să dea o nouă lovitură de imagine, de această dată alături de partenerul său Pininfarina. Carosierul italian a anunţat că va produce şase exemplare ale conceptului Pininfarina Sergio, prezentat în anul 2013 în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pininfarina Sergio Concept: dedicat lui Sergio Pininfarina şi girat de Ferrari

Se pare că prototipul a făcut o impresie bună, a adunat opinii pozitive şi a stârnit interesul unor colecţionari de maşini exotice. Prin urmare, Sergio va fi produs într-o serie extrem de limitată, vândută deja unor clienţi importantţi din Statele Unite, Europa şi Asia.

Designul nu a fost încă definitivat, oamenii de creaţie fiind nevoiţi să modifice conceptul pentru ca acesta să poată fi omologat pentru drumurile publice. Ar fi nevoie de oglinzi laterale în locul camerelor video şi chiar de un parbriz, obligatoriu în Statele Unite.

Esential 570 de cai putere oferă conceptul Pininfarina Sergio.
6 exemplare Pininfarina Sergio vor fi produse în serie.
Pentru cei care au uitat de unde provine Pininfarina Sergio, le reamintim că sub caroseria futuristă se află scheletul unui Ferrari 458 Italia Spider.
Chiar şi aşa, conceptul este cu 150 de kilograme mai uşor decât maşina de serie. Motorul rămâne acelaşi, adică un V8 de 4.5 litri, capabil să ofere 570 de cai putere şi 540 de Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se realizează în 3.4 secunde, iar viteza maximă ajunge la aproximativ 320 de km/h.

Ferrari şi Pininfarina nu au oferit încă un preţ pentru viitorul Sergio, însă ne putem aştepta la câteva milioane de euro, având în vedere că F60 America, iarăşi un supercar exclusivist, a avut un preţ de peste 2.5 milioane de euro. Livrările vor începe în cursul anului viitor.

Comentarii (4)

  • cineva
    Se pare ca unul din cei 6 clienti va fi Eric Clapton.
    1 1
  • Adrian
    Poate cumpara si Casuneanu unul....
    1 1
  • Tralala
    Din primul paragraf ati scris ca va fi produs in serie, dar in doar 6 exemplare. Mai recititi inainte sa dati drumul la aberatii.
    0 3
  • @Adrian
    pai ce sa faca DNA-ul cu masina??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru