Confirmare oficială: Volkswagen ID Buggy nu va avea o versiune de serie

de Cornel Șocariciu
Marti, 15.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID Buggy, conceptul electric prezentat de nemți în primăvara anului trecut, nu va avea o versiune de serie. Totodată, ideea dezvoltării unui SUV electric pregătit și pentru off-road este amânată.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2019, Volkswagen a prezentat conceptul electric ID Buggy. La scurt timp de la debut, reprezentanții constructorului german au anunțat că prototipul ar putea primi o versiune de serie.

În acel moment, start-up-ul e.Go Mobile a fost primul partener care și-a anunțat disponibilitatea de a colabora cu producătorul german pentru dezvoltarea unei versiuni de serie a lui ID Buggy.

Recent, într-un interviu acordat publicației Autocar, Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, a declarat că ideea unui ID Buggy de serie a dispărut complet odată cu falimentul start-up-ului e.Go Mobile.

"Nu, nu vom produce această mașină. Am avut un partener, dar până la final lucrurile nu au funcționat", a declarat oficialul Volkswagen.

Reprezentanții constructorului german au mai avut o propunere cu privire la dezvoltarea unui vehicul electric cu abilități în off-road. La începutul acestui an, oficialii Volkswagen au anunțat că analizează posibilitatea de a dezvolta un SUV electric pentru teren accidentat (cunoscut intern sub numele Ruggdzz) pe care să îl lanseze pe piață în 2023.

"L-am pus într-un sertar.

Nu spun că nu îl vom produce, dar cred că nu o să-l vedeți curând. Avem proiecte mai importante în desfășurare", a declarat oficialul Volkswagen referitor la viitorul proiect Ruggdzz.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    buggy asta era oricum prea obez pentru doua locuri, dar nu prea sinteti... la curent, hehe:
    https://www.electrive.com/2020/09/01/dutch-investor-joins-e-go-mobile-to-form-next-e-go-mobile-se/

    deci nemtii din Aachen au fost preluati de niste olandezi mai sustenabili care vor gestiona gradual digitalizarea responsabila a electrocutarii autonomizante.
    a voastra, normal, nu a mea.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru