Constructorii solicită Chinei schimbarea legislației: "Este imposibil ca 8% dintre mașinile vândute în 2018 să fie electrice"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 14.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii din întreaga lume solicită Chinei să schimbe legislația dură care prevede ca anul viitor 8% din vânzări să fie trecute în dreptul mașinilor electrice.

China intenționează să introducă o legislație dură în industria auto începând din 2018, ca parte a planurilor pentru reducerea poluării.

Astfel, dacă legislația va fi aprobată, 8% din vânzările înregistrate de fiecare constructor în China trebuie să fie reprezentate de mașini electrice, iar această cotă va crește la 10% în 2019, 12% în 2020 și la 20% în 2025.

În cazul în care nu respecta această cotă, constructorii vor suporta consecințe drastice, cea mai importantă fiind interzicerea vânzării de mașini cu motoare termice pe teritoriul Chinei. O astfel de măsură ar afecta semnificativ planurile de afaceri ale constructorilor. De exemplu, 40% dintre vânzările Grupului Volkswagen de anul trecut au avut loc în China, iar constructorii mizează puternic pe această piață pentru a-și crește operațiunile globale.

În acest context, constructorii din întreaga lume au semnat o scrisoare comună în care solicită Chinei să revizuiască legislația pentru a nu mai fi atât de dură sau cel puțin să amâne planurile cu un an.

"Data de intrare în vigoare a acestei ambițioase reguli propuse este imposibil de atins. Legislația trebuie să fie amânată cu un an și să includă anumite flexibilități", se precizează în scrisoarea care a fost semnată de organizațiile auto din Statele Unite, Europa, Japonia și Coreea de Sud.

De asemenea, constructorii solicită un tratament egal cu producătorii locali, care beneficiază de diverse finanțări pentru producția de mașini electrice.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Hunter
    Singura problema este la chinezi nu se discuta, se executa :) si la ce poluare are China, ar fi cazul sa nu dea inapoi cu legea asta a lor.
    22 1
  • dragnea ftw
    eu zic sa faca 50% de la anul, si 90% peste 2 ani.
    hai dragnea!
    5 2
  • inghesui o baterie mica si un motor electric prin masina. si numesti rezervorul si motorul termic 'range extender'
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru