Constructorul american Lucid pregătește un SUV electric bazat pe platforma sedanului Lucid: producția va începe în 2023

de Daniel Popescu
Vineri, 14.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors a anunțat că va lansa până în 2023 un SUV electric pe platforma sedanului Lucid Air, care va deveni în luna septembrie modelul electric cu cea mai mare autonomie, de peste 800 de kilometri.

Constructorul american Lucid Motors se pregătește să lanseze pe piață Lucid Air (foto), un sedan electric care va avea o autonomie de 827 de kilometri calculată pe baza standardului american EPA, unul mai dur decât standardul WLTP folosit în Europa.

Practic, la lansarea modelului pe piață în prima parte a anului 2021, acesta ar urma să devină modelul electric cu cea mai mare autonomie. Planurile celor de la Lucid Motors nu se opresc însă aici.

Într-un interviu acordat publicației GreenCarReports, CEO-ul Peter Rawlinson a confirmat că Lucid va dezvolta un SUV electric bazat pe aceeași platformă ca Air. În prezent, americanii au produs deja un prototip al viitorului SUV, însă lansarea în producție este planificată pentru 2023.

"Pot să confirm că vom face un SUV pe platforma lui Air, iar producția va începe în prima parte a anului 2023. SUV-ul nostru va avea o lungime similară cu Lucid Air. Lungimea este foarte importantă la vopsitorie", a declarat el.

În plus, Rawlinson nu exclude posibilitatea ca în viitor Lucid să producă și un pick-up electric, segment care va deveni unul foarte aglomerat începând din 2021, pe măsură ce se vor lansa Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Hummer EV sau Nikola Badger.

Lucid Motors este unul dintre cei mai tineri producători auto din Statele Unite, care a fost înființat în 2007 de Bernard Tse, fost director executiv al Tesla, și antreprenorul Sam Weng.

Ulterior, producătorul a primit finanțare de la companii din China, iar în 2018 a obținut un miliard de dolari de la fondul suveran de investiții din Arabia Saudită.

Via GreenCarReports

Comentarii (1)

  • Acest constructor a construit ceva pana acum?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru