Consum-record cu un Mitsubishi ASX diesel: 3.67 litri/100 km şi 1852 de kilometri cu un singur plin

de Mircea Meșter
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
3.67 de litri/100 km. Acesta este consumul oficial pe care l-a înregistrat elveţianul Felix Egolf în trafic real la volanul unui Mitsibishi ASX 1.8 DI-D standard.

Elveţianul Felix Egolf a reuşit să stabilească un record de consum la volanului unui Mitsibishi ASX dotat standard: 1852 de kilometri cu un singur plin. Maşina testată de Egolf a avut sub capotă motorul diesel DI-D de 1.8 litri care dezvoltă 117 cai putere, care nu este oferit pe piaţa din România.

Traseul elveţianului a fost unul care a vizat traficul real. Plecat din localitatea Härkingen - cea în care se află importatorul oficial Mitsubishi în Elveţia - Felix Egolf a trecut prin Viena, Munchen, Zurich, Basel şi a revenit apoi în Härkingen. Conform jurnalului de bord, trei procente din traseu au fost parcurse în oraş, două treimi pe şosele, iar restul pe autostrăzi. 

Esential 1852 de kilometri a parcurs felix Egolf cu un singur plin.
3.67 litri/100 km a fost consumul mediu mixt realizat de elveţian.
La final, consumul mediu mixt înregistrat de Mitsibushi ASX a fost de exact 3.67 litri/100 km, un rezultat aflat cu mult sub cifrele oficiale prezentate de constructor în cartea tehnică: 5.5 litri/100 km.
"Lăsaţi maşina să 'alunece', nu folosiţi sistemul de climatizare, încercaţi să prevedeţi virajele şi să luaţi piciorul de pe acceleraţie, pentru că dacă motorul nu are nevoie să tragă, nu veţi consuma combustibil", sut sfaturile pe care Felix Egolf le dă celor care încearcă să bată recorduri de consum.

Comentarii (8)

  • bine ca au renuntat 2.0 de la Vag .........si au dat seama ca pot face si ei motoare competitive
    29 23
  • sfaturile....sunt bune,eu le pun demult in aplicare...numai ca in RO daca faci asa nu mai esti smecherul care barnoaie motoru si franeaza aiurea...aviz soferii de bmw.
    37 2
  • Faza cu renuntatul la climatizare vara mi se pare penibila. E ca si cum te intorci in trecut vreo 60 de ani (americanii aveau AC si in anii 50). Afara consuma cu 0.5-1l in plus cu AC. Mare paguba.
    Testul nu mi se pare concludent pentru Romania pentru ca un sofer obisnuit nu conduce doar 3% in oras. Poate daca e sofer de tir LoL
    23 6
  • urmatoarea stire: un vw impins a reusit sa doboare recordul stabilit de Mitsibishi...
    13 8
  • Nu ai inteles, e un record pentru Mitsubishi, nu pentru clasa asta.
    7 1
  • Da... Adevarul e ca fanilor grupului VAG le e greu sa recunoasca faptul ca japonezii au facut un motor si mai mic si mai performant decat afumatorile pe care le au sub capota aceste "capodopere" ale tehnicii numite Octavia si Pasat. Ca fiecare conducator de pocnitoare de asta cand inchide ochii viseaza ca e la bordul vreunui A8 4.2 TDI sau al vreunui Q7, este cu totul altceva. Si inca ceva... dieselul ala de 2 l pus luat de la VAG mergea mai bine de 100 de ori pe Mitsubishi... si nici nu plutea in ulei,
    9 4
  • Si uite cum un articol despre Mitsubishi e de ajuns pentru a incepe un val de comentarii anti VW.
    Si cand te gandesti ca Romanica e un punctuletz pe radarul producatorilor de masini.
    La fel ca si Mitsubishi de altfel :P
    1 2
  • mitsubishi stie sa faca si motoare economice ? eu am un eclipse 2006 (2,4 cmc benzina) ..din 15 % nu pot sa-l scot ( drept ca nu merg chiar ca elvetianul felix )
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru