Continental și Nvidia vor dezvolta sisteme autonome de nivel 3 folosind inteligența artificială: tehnologia va fi disponibilă peste 3 ani

de Petre Barac
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental și Nvidia au anunțat semnarea unui parteneriat prin care vor folosi inteligența artificială pentru a dezvolta sisteme autonome de nivel 3, tehnologia urmând să fie gata în următorii 3 ani.

Constructorii auto au pornit într-o cursă contra cronometru pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Mulți dintre ei au început să efectueze diverse teste în acest sens, iar primele maşini autonome de serie sunt aşteptate să fie disponibile pe piaţă în perioada 2021-2025, nu înainte să apară și o legislație specifică.

Nu doar constructorii au luat startul în această cursă, ci și mulți furnizori din industria auto. Ultimul exemplu în acest sens este parteneriatul dintre Continental și producătorul american de procesoare grafice Nvidia.

Cele două companii au anunțat semnarea unui acord prin care vor folosi inteligența artificială pentru a dezvolta sisteme autonome de nivel 3, tehnologia urmând să fie gata în următorii 3 ani.

Nivelul 3 de autonomie presupune că șoferul are posibilitatea să facă alte lucruri la volan, inclusiv să trimită mesaje sau să se uite la un film, însă trebuie să fie pregătit să intervină în anumite situații într-un interval maxim de timp stabilit de regulă de producător.

Pachetele cu sisteme autonome de nivelul 4 și 5 care vor fi dezvoltate ulterior vor fi oferite în special în cazul flotelor de taxiuri sau de servicii de ride-sharing autonome, în special pentru că acestea vor avea costuri ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro.

Via Continental

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru