Covid-19 pune bețe în roțile Tesla: a fost suspendată din nou producția uzinei din Shanghai

de Tiberiu Safta
Marti, 27.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla anunță că a suspendat oficial producția de mașini la uzina din Shanghai. Activitatea uzinei a fost oprită din cauza noului val de COVID-19, iar aceasta va rămâne închisă până în 1 ianuarie.

În aceste momente, China trece printr-un nou val de COVID-19, lucru care se resimte deja și pentru producătorii de automobile. Asta pentru că Tesla tocmai a anunțat că a suspendat producția la uzina sa de la Shanghai tocmai din cauza noului val.

Potrivit agenției de presă Reuters, ridicarea restricțiilor cu privire la răspândirea virusului au dus la mai multe cazuri de infecție printre angajații uzinei, cât și printre angajații de la companiile furnizoare. Astfel, fabrica și-a oprit activitatea încă din 24 decembrie, iar aceasta va rămâne închisă până în 1 ianuarie.

Drept consecință, producția unor modele ale mărcii americane, precum Model Y va scădea cu 30% până la sfârșitul lui decembrie. De asemenea, compania condusă de Elon Musk trece printr-o perioadă dificilă, după ce acțiunile mărcii au scăzut la 123 de dolari în decembrie de la 309 de dolari cât era în septembrie.

Asta din cauza deciziilor controversate luate de către Musk cu privire la rețeaua de socializare Twitter.

Numai în acest an, Tesla a pierdut peste 800 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Dintre aceștia, 450 de miliarde de dolari au fost pierduți imediat după ce Elon Musk a preluat oficial rețeaua de socializare.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Decizia de suspendare a productiei a fost luata cu cateva luni inaintea noului val de covid care s-a raspandit in China.
    1 0
  • Decizia de suspendare a productiei a fost luata cu cateva luni inaintea noului val de covid care s-a raspandit in China.
    0 0
  • Doar pentru prostime, restul știm ca nu mai au la cine le vine vinde. Acțiunile sunt duse in cap… mai lansează si cyber truck și RIP Tesla. Cum au venit așa s-au dus.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru