Criza cipurilor naște "monștri": Volkswagen Nivus se vinde cu un capac de plastic în locul ecranului central

de Alexandru Monenciu
Luni, 30.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de bază a lui Volkswagen Nivus este comercializată pe piața din Brazilia cu un capac de plastic în locul ecranului central. Motivul este simplu: criza mondială de semiconductori.

Criza cipurilor a afectat întreaga industrie auto. Dacă unii producători au fost nevoiți să oprească producția la anumite uzine, alții construiesc mașini incomplete (piesele lipsă sunt atașate înainte de a le trimite la dealeri) sau le comercializează fără diverse dotări.

Deși este unul dintre giganții industriei, Volkswagen este și el afectat de această criză.

Spre exemplu, divizia din Brazilia a constructorului german nu are de ales și vinde, pe această piață, modelele Fox și Nivus (Taigo în Europa) fără ecranul central. În locul său este montat un capac de plastic.

Chiar și versiunea de bază a lui Nivus este dotată cu ceasuri de bord digitale, dar ecranul central Composition Touch de 6.5 inch este opțional din cauza crizei de cipuri. Acesta poate fi, însă, adăugat pentru suma de 350 de dolari.

Totodată, Nivus vine în standard cu o cameră video pentru mersul cu spatele. În lipsa unui ecran central aceasta este inutilă, desigur.

via Motor1

Comentarii (9)

  • Gas Auto
    scârboasa nație VW
    10 8
  • Pai nu milogii de americani si europeni au inchis tot ce era industrie electronica in Europa si America pentru a produce mai ieftin in China? Oricum e dubios ca industria auto europeana si americana nu mai capata cipuri.....ghici de la cine o sa cumparam masini electrice: China......
    18 1
  • Este un lucru bun pentru că lipsa GPS-ului va duce la socializare cu oamenii de pe drum, la dezvoltarea inteligenței (înveți să citești o hartă), sporirea atenției la indicatoare precum și economie de carburant (un consumator mai puțin). De asemenea oculta mondială nu va mai ști unde ești și te poți pierde în ceață pentru a reapărea atunci când se gândesc mai puțin (dacă nu te-ai vaccinat că atunci ai automat cip). De fapt criza de cip-uri este că le bagă în vaccin.
    28 17
  • Precum antevorbitorul meu as atrage atenția că somnul rațiunii naște monștri , nicidecum titlul tendențios al acestui articol care suna a clickbait. Cat despre mașinile cu beculete, ledulete și electrifikkkate astea s niste ... monștri. Au reușit să spele pe creier mulți europeni de gen incert, pensați, epilați și cu gleznele la vedere. Eu sunt dac liber și suveran, nici săpun nu folosesc , nici cipuri nu doresc. Sa se producă domnule Dacia 1300 in continuare.
    16 15
  • curentatu
    Curios când se va da și startul crizei de capace din plastic.
    Cât despre bășcălia de doi bani cipuiți a lui r-mic, e timp irosit s-o demontez. Hidrogelul adică oxidul de grafen din zeama cu care sigur s-a înțepat o să-l convingă cel mai bine.
    22 5
  • Puteau sa copieze Dacia si sa aiba un sistem multimedia legat la telefon, cum este pe echiparea Essential de pe Logan/Sandero 3. Dar cum sa te injisesti asa de mult, incat sa copiezi Dacia? Mai bine pui un capac de plastic. :))))
    18 3
  • Clique
    Foarte bine, foarte bine.. de preferat să trimită și ce a mai rămas din industrie SUA și Europa în China.

    Își merită soarta, fiindcă efectiv sunt niște imbecili fără margini, producție cât mai multă și cât mai rapidă, dar hăituială ca la ocnă și salarii cât mai mici.
    13 1
  • r mic mare dreptate ai! curentatule ti-e frica de cip?
    3 8
  • curentatu
    Nu măi flo, doar de proști mi-e frică - dacă alții din umbră (deștepți ăștia) le dau puterea.
    Prostovanii habar n-au că și ei pică-n final victime, dar pe moment îi încântă să dea cu biciul.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru