Cu aromă retro: o companie din Elveția lansează un model electric cu design inspirat de clasicul Isetta

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 04.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Micro Mobility din Elveția pregătește lansarea unui model electric. Acesta are un design influențat de celebrul Isetta, iar autonomia variază între 120 și 215 kilometri, în funcție de bateria comandată.

Majoritatea producătorilor auto au planuri bine stabilite în ceea ce privește dezvoltarea mașinilor electrice. Câțiva dintre aceștia pun accent și pe emoțiile stârnite în sufletul clientului, motiv pentru care promit mașini noi cu aspect retro.

Volkswagen are în plan lansarea lui ID Buzz, vehicul electric cu design inspirat de celebrul microbuz din anii '50 - '70, în timp ce Mini va prezenta în 2019 un Mini Hatch electric. În același timp, Fiat nu exclude lansarea unui 500 electric.

Dar în Elveția, producătorul Micro Mobility a dezvoltat Microlino, un vehicul electric al cărui design a fost inspirat de clasicul Isetta. Două exemplare de pre-producție au fost deja prezentate, iar conform oficialilor, Microlino va ajunge pe linia de asamblare în următoarele luni.

"În cadrul testelor, am folosit un exemplar Isetta pe care l-am echipat cu un sistem de propulsie electric. Am știut că proiectul trebuie dus la capăt imediat după ce am văzut reacțiile pozitive", a declarat un oficial Micro Mobility.

Modelul electric va putea fi comandat fie cu o baterie de 8 kWh, fie cu un acumulator de 14.4 kWh.

În funcție de bateria aleasă, Microlino va avea o autonomie cuprinsă între 120 de kilometri și 215 kilometri. Motorul electric are o putere de 15 kW și un cuplu de 110 Nm. Accelerația de la 0 la 50 km/h are loc în 5 secunde, iar viteza maximă este de 90 km/h.

Microlino are o lungime de 2.435 de mm, iar interiorul poate găzdui două persoane. Portbagajul modelului electric va avea o capacitate de 300 de litri.

Via | AN (înreg.)

Comentarii (2)

  • Sa le uram succes si mult noroc celor care-si cumpara asa ceva. Eu raman la DIESEL! :D
    0 1
  • Fiat a fabricat Fiat 500 electric dar a fost doar pentru piata din SUA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru