BMW va lansa un model 100% electric in anul 2015

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 02.08.2009
Constructorul german BMW a decis sa continue proiectul Mini E Cooper. 500 de astfel de modele vor fi testate in intreaga lume pentru ca inginerii bavarezi sa poata lua o decizie in ceea ce priveste viitoare generatie de masini 100% electrice.

BMW a demarat anul trecut programul intitulat “Project i”. Anul acesta, constructorul bavarez isi continua cercetarile si a decis sa distribuie un numar de 500 de modele Mini E Cooper in intreaga lume. Informatiile si impresiile colectate de la cei care vor primi un astfel de model vor fi analizate si mai apoi utilizate pentru fabricarea viitoarei generatii de masini 100% electrice.

In functie de concluziile inginerilor programului “Project i” si de datele culese de la Mini E Cooper, BMW va lua o decizie in ceea ce priveste viitorul model complet electric. Acest automobil va iesi pe piata in anul 2015 si va purta un nou logo. Conform jurnalistilor britanici de la Autocar, este posibil ca viitorul autoturism 100% electric sa se numeasca Isetta sau Triumph. Aceste denumiri au fost arvunite de BMW in anul 1994, atunci cand compania germana a cumparat Rover, detinatorul drepturilor de utilizare ale brandurilor. La vanzarea Rover, BMW a hotarat sa isi mentina dreptul de proprietate asupra celor doua marci, astfel ca ele pot fi utilizate fara probleme de compania bavareza.

“Noul model electric va fi unul premium si va concura cu G-Wiz.

Acesta nu va fi obligatoriu un BMW sau un Mini. Ar putea fi, bineinteles, un alt brand ca Isetta, Wolseley sau Triumph.”, a declarat purtatorul de cuvant.

via | caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru