Cum a fost în #Aventour la feminin by Textar: impresii de la bordul lui Mercedes-Benz EQA

de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Sambata, 19.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua gamă de mașini electrice Mercedes EQ ne-a trimis în Aventour la feminin cel mai mic SUV al său. Cele 8 fete au avut ocazia de a conduce noul EQA, omologul electric al lui GLA.

Mercedes EQ este un nume cu care va trebui să ne familiarizăm în viitorul foarte apropiat. Este noua gamă de vehicule electrice a germanilor, iar noi am luat contact cu ea în #Aventour la feminin prin intermediul noului EQA.

Așa cum probabil ați intuit, noul EQA este, de fapt, omologul electric al lui Mercedes-Benz GLA. Iar fetele noastre au înțeles rapid asta, judecând după design și dimensiuni. Noul EQA de la Mercedes EQ a fost una dintre cele două mașini electrice pe care le-am avut cu noi. Și, cunoscut fiind rafinamentul mașinilor Mercedes-Benz, vă imaginați că toate fetele și-au dorit să experimenteze aerul premium din habitaclu.

Și, pentru ca ecuația să fie perfectă, bateria de 66.5 kWh (capacitatea netă) nu ne-a dat emoții. Ba chiar a ajutat mașina să meargă 300 de kilometri în ultima zi. Fără încărcare. Ce părere au avut fetele despre cel mai mic SUV electric Mercedes EQ, aflați mai jos.

IOANA GRAMA ȘI SORINA BRUMARIU

Mercedes EQA a fost o surpriză plăcută pentru noi. Fiind electrică, e o mașina silențioasă, comfortabilă, ușor de manevrat. Și, cu siguranță, mai puternică decât ne-am imaginat că ar fi o mașina full electrică. Dotările sunt perfect gândite ca să îți ușureze orice distanță parcursă.

Ne-a plăcut foarte mult prima interacțiune cu un Mercedes electric al gamei EQ.

PRĂJITURELA ȘI IULIA IONESCU

Abia am așteptat să conducem această mașină. Un model full electric, care ne-a cucerit de când am apăsat butonul de start. Este extrem de silențioasă și ascultătoare. Ne-au impresionat cele doua display-uri și meniul. Ne-a surprins, însă, atunci când ne-am așteptat mai puțin. Am fost foarte atentă la gropile de pe drum și nu ne-a lăsat să depășim marcajul benzilor atunci când traiectoria devia. Ne-a placut mai mult decât ne-am așteptat. Ne-am simțit în siguranță.

Nu este vorba doar despre brand și design, ci și despre inovație. Este cel mai mic model din gama EQ, dar nu trebuie subestimat. Am avut o oprire pentru încărcare și am fost uimite de cât de repede se încarcă la priza prietenilor de la Renovatio.

SÂNZIANA NEGRU ȘI CRISTINA ANDREI

Am așteptat mult această zi pentru că mă întâlneam cu sora electrică a mașinii pe care o conduc. Am acasă un Mercedes-Benz GLA de generație nouă și am fost curioasă în privința diferențelor. NU sunt așa multe dacă te uiți de afară. În interior totul e la fel și m-am simțit ca acasă. Doar că rularea electrică e altceva, mult mai rafinată, mai lină și mai fâșneață.

LAURA GIURCANU ȘI BIANCA GIURCANU

Eleganță.

Asta am simțit încă de când ne-am urcat în EQA. Nu doar că rulează fără zgomot, fiind electrică, dar te izolează perfect și de lumea de afară. E confortabilă și plutește peste gropi. Iar ecranele uriașe sunt ca două televizoare de ultimă generație. Au fost 302 kilometri parcurși în ultima zi, o adevărată provocare pentru o mașină electrică. Însă i-am dovedit. Ne-a ajutat și traficul foarte aglomerat și mersul cu 100 de km/h pe autostradă. Am avut timp să mai vorbim și să ascultăm muzica care ne place la sistemul audio excelent.

***

Aventour poate fi regăsit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin a putut fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

8-11 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

tazz by eMag

CARDUL RADIO GUERILLA

Comentarii (12)

  • Edikkk
    Felicitări !!
    5 15
  • 50 Cent
    "fetele și-au dorit să experimenteze aerul premium din habitaclu"
    Hm, de obicei fetele astea experimenteaza sau desavarsesc alt fel de experiente in aceste habitacluri.
    Ca la un moment dat raman fara aer si abia asteapta sa respire si asta e adevarat.
    12 6
  • Pupici dulci pentru toate fetele din caravana#Aventour.
    7 5
  • @AvemCur
    Mergi in Gara de Nord, unde poti suge cate vagoane vrei.
    11 6
  • Seriff
    @Greta, pe tine de ce nu te invita la un astfel de tur?
    1 3
  • @Seriff
    Da' pe tine de ce nu te invita?
    4 0
  • Seriffule , si eu m-am intrebat care este motivul real pentru care B. Mirica a decis sa nu ma includa in aceasta caravana , toate fetele avand convingeri identice privind mobilitatea pe patru roti iar o eventuala bariera lingvistica chiar nu se impune a fi amintita , domnisoarele participante, inclusiv eu , stapanind la perfectie limba engleza.
    Seriffule , motivul este o crasa lacuna organizatorica de care eu nu am de ce sa ma fac responsabila , B. Mirica este singurul culpabil.
    4 1
  • Seriff
    @Greta, vezi ca eu nu te-am injurat. Ce inseamna: motiv, caravana, convingeri, bariera lingvistica, lacuna organizatorica si culpabil? Ëu ti-am vorbit frumos, da?

    Si poate ca voiai sa spui grasa nu crasa.
    3 1
  • Seriff
    Ce imi place mie cum se semneaza Edikk in locul meu si comenteaza pe la toate topic-urile, cred ca am reusit sa il enervez la culme, cat de distrus sa fii?
    5 2
  • Seriff
    De azi inainte ma voi semna Edikk. Deci vedeti cum dati manutetele verzi (atentie mare @tatraurs, ca in tine sta baza la voturi multiple) ca stiti ca eu sunt fan Diesel si am Logan de 10 ani
    3 1
  • Seriffule de la 13:31 , eu nu cunosc tainele limbii romane si nici nu-mi propun in viitorul apropiat sa-mi insusesc limba voastra , am alte prioritati.
    Pentru eventualele trivialitati care-si fac loc in dialogurile noastre vina singulara apartine Google Translate , iata ca fireasca tranzitie in traducere din limba suedeza in cea romana se realizeaza suficient de defectuos.
    P.S.Macar asta sa fie singura problema a celor de la Google.
    3 1
  • @Greta
    aia e fața ta sau te strâmbi la noi?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru