Cumpărat de Lionel Messi? Un Ferrari 355 Sport Scaglietti din 1957 a devenit a doua cea mai scumpă mașină din lume: 32 de milioane de euro

de Mircea Meşter
Marti, 09.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O licitație pariziană a vândut contra sumei de 32 de milioane de euro un Ferrari 355 Sport Scaglietti. Compania care a deținut mașina până acum susține că achiziția a fost făcută de Lionel Messi.

Esential 37 de de milioane de euro a fost prețul plătit pe cea mai scumpă mașină din istorie, un Ferrari GTO vândut în 2014.
32 de milioane de euro a fost prețul de închidere a licitației pentru exemplarul Ferrari 355 Sport Scaglietti la licitația din Paris.
O licitație care a avut loc la Paris în weekend-ul care s-a încheiat a găzduit vânzarea unui exemplar Ferrari 335 Sport Scaglietti din 1957 pentru suma de 32 de milioane de euro. Suma face ca acest Ferrari să devină a doua cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume, după ce în 2014 un alt ferrari aduna 37 de milioane de euro la o licitație asemănătoare.

Exemplarul 335 Sport Scaglietti vândut la licitația organizată de Artcurial este unul plin de istorie. Ferrari a construit doar patru exemplare care au ajutat constructorul italian să câștige Campionatul Mondial de Formula 1 în 1957, iar mașina scoasă la vânzare a fost pilotat de unele dintre cele mai mari nume ale motorsportului de la acea vreme.

"Mașina a fost pilotată de cei mai buni piloți din istorie. Wolfgang von Trips a terminat pe locul al doilea la violanul său în cursa Mille Miglia din 1957. Apoi, Maurice Trintignant. Și Stirling Moss, care a câștigat Marele Premiu al Cubei din 1957. Deci este o operă de artă istorică a curselor internaționale. Este un preț ridicat, dar vorbim de prețul plătit pentru o mașină excepțională. Modelul a fost construit de Ferrari. Este o mașină de "lucru", deci una cât se poate de oficială, care face parte dintr-un lot de doar 4 unități produse", spune Matthieu Lamoure, gazda licitației în urma căreia a fost vândută această mașină.

Chiar dacă numele cumpărătorului a fost păstrat secret, deținătorul colecției care a vândut mașina a lăsat să se înțeleagă că acesta ar putea fi Lionel Messi, nimeni altul decât cel mai titrat jucător de fotbal la nivel individual din istoria acestui sport, cu cinci Baloane de Aur câștigate până acum în carieră. Alessandro Proto, milionarul italian care deține Proto Group, compania specializată în imobiliare de lux care a vândut mașina de 32 de milioane de euro, a declarat într-un comunicat de presă că printre numele interesate de achiziție s-a aflat și cel al lui Cristiano Ronaldo, însă învingătorul licitației a fost, la final, rivalul Lionel Messi.

Deși surse apropiate de jucătorul argentinian al clubului FC Barcelona au negat informația, informațiile oferite de Alessandro Proto ar putea fi considerate valabile în condițiile în care omul de afaceri italian este unul dintre milionarii foarte apropiați de lumea fotbalului înalt.

De exemplu, Proto este omul care i-a vândut recent președintelui clubului Real Madrid, Florentino Perez, un penthouse în New York. Oficialul madrilen a plătit în această tranzacție nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Comentarii (4)

  • petrush
    pe discovery wayne carrini zice un pic mai altfel
    2 0
  • nu e adevarat
    0 0
  • Adevarul
    Numai un om care fura banii poate da 32 de milioane de euro pe o masina! Fiindca nu are simtul valorii banilor. Toti oamenii care arunca milioane de euro pe niste chestii fara valoare fura banii!
    0 0
  • @Adevarul
    Probabil....poate ca mai sunt si exceptii. In general hotii isi cumpara masini noi nu vechi de valoare.....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru