Cupra ar putea lansa o versiune de performanță pentru viitorul hatchback electric Seat el-Born: două motoare electrice și 306 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a înregistrat denumirile "Cupra Born" și "Cupra el-Born", semn că ibericii ar putea lansa o versiune de performanță pentru viitorul hatchback electric Seat el-Born. Cel mai probabil, modelul de performanță va împrumuta arhitectura viitorului Skoda Enyaq iV RS cu 306 CP.

În primăvara anului trecut, Seat a publicat primele imagini și detalii referitoare la el-Born. Primul concept electric dezvoltat de constructorul iberic pe platforma MEB a Grupului Volkswagen va sta la baza unui model de serie pe care îl vom vedea până la finalul acestui an.

Recent, Cupra, divizia de performanță din cadrul SEAT, a înregistrat denumirile "Cupra Born" și "Cupra el-Born", semn că ibericii ar putea lansa o versiune de performanță dezvoltată pornind de la viitorul model electric.

În cazul în care planurile Cupra vor primi undă verde din partea conducerii, viitorul Cupra el-Born ar urma să împrumute motorizarea anunțată recent de Skoda pentru Enyaq iV RS.

SUV-ul producătorului ceh va fi disponibil cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) care vor livra 306 cai putere. Bateria va avea o capacitate de 82 kWh, iar autonomia anunțată de constructorul din Mlada Boleslav este de 460 de kilometri. Totodată, Enyaq iV RS ar urma să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, în timp ce viteza de top va fi limitată la 180 km/h.

Via | Auto Express

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Pana la urma, grupul VW ar trebui sa ofere masini cu aceeasi motorizare dar cu preturi care sa evolueze de la o varianta la alta astfel incat sa fie cat mai mult in avantajul cumparatorului.

    Adica, sa gasesti 2-3-4 modele care sa aiba aceeasi motorizare si echipare dar care sa porneasca de la o baza X cu un pret ce difera pana la +/- 15-20% fata de X.

    Pe mine ca si cumparator ma intereseaza, in principal:
    - autonomia masinii electrice;
    - pretul;
    - echiparea;
    - siguranta;
    - perioada de garantie;
    - fiabilitatea generala a modelelor companiei;
    - existenta unei reprezentante zonale,
    iar faptul ca masina are sigla de AUDI, VW, SEAT sau SKODA - mai mult sau mai putin...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru