Cupra introduce elemente de caroserie fabricate la imprimantă 3D: Leon Competicion este primul model care beneficiază de noile accesorii

de Cornel Șocariciu
Duminica, 29.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Leon Competicion, modelul pregătit de spanioli pentru ediția din acest an a TCR, a fost echipat cu o serie de elemente de caroserie fabricate la imprimată 3D. Modelul de circuit mizează pe motorul pe benzină de 2.0 litri cu 340 CP.

La finalul lunii februarie, Cupra a prezentat noul Hot-Hatch Leon. În versiunea de top, modelul producătorului spaniol este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 310 cai putere și 400 Nm.

În cadrul evenimentului, Cupra a prezentat și noul Leon Competicion, un model dezvoltat special pentru a concura în noul sezon al TCR.

Acum, reprezentanții diviziei de performanță spun că versiunea destinată circuitului a fost echipată cu o serie de elemente fabricate la imprimantă 3D. Pe lista acestor nouătăți, spainiolii au trecut carcasele oglinzilor laterale, ramele prizelor de aer și conductele sistemului de răcire.

Oficialii Cupra spun că noile componente rezistă până la o viteză de 290 km/h, iar per total, componentele fabricate la imprimanta 3D sunt mai ușoare decât cele din plastic.

Noul Cupra Leon Competicion este echipat cu același motor de 2.0 litri benzină care a fost modificat să livreze 340 de cai putere la 6.800 rpm și 410 Nm.

Resursele sunt gestionate de o transmisie secvențială cu șase trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.5 secunde. Viteza de top este limitată la 265 km/h.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru