Cupra lansează două ediții speciale noi pentru Formentor VZ5

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a lansat două ediții speciale noi pentru modelul Formentor VZ5. Cele două ediții primesc două nuanțe unice, iar producția va fi limitată la câte 222 de exemplare.

Ziua de 22 de februarie este data fondării Cupra ca marcă de sine stătătoare. Pentru a marca 6 ani de la acest moment, constructorul spaniol a lansat oficial nu una, ci două ediții speciale noi pentru modelul Formentor VZ5, unul dintre modelele dezvoltate independent de către Cupra. Cele două ediții se numesc Century Bronze și Enceladus Grey, acestea fiind nuanțele exterioare noi ale lui Formentor VZ5.

În cazul ediției Century Bronze, aceasta primește, pe lângă noua vopsea, mai multe elemente vizuale noi, precum: capace ale oglinzilor din fibră de carbon, jante de 20 de inch finisate în cupru și terminații finisate tot în cupru. Opțional, jantele pot fi vopsite în negru.

În habitaclu avem o serie de sigle finisate în crom închis și în cupru, precum și un bord cu cusături vopsite tot în cupru și scaune sport CUPBucket îmbrăcate în piele neagră și cu sigla mărcii brodată pe tetiere.

Cealaltă ediție, Enceladus Grey, primește și aceasta jante de 20 de inch.

Însă, acestea sunt vopsite în negru în standard, dar pot fi vopsite opțional și în cupru. De asemenea, terminațiile evacuării sunt finisate în negru, la fel și capacele oglinzilor. La interior avem aceleași dotări ca la ediția Century Bronze.

Pentru că cele două ediții speciale sunt bazate pe versiunea cea mai puternică a lui Formentor, acestea primesc motorul TSI de 2.5 litri cu 5 cilindri care dezvoltă 390 de cai putere și un cuplu de 480 Nm. Bineînțeles, motorul este cuplat la o cutie automată DSG cu 7 trepte. Astfel, Cupra Formentor VZ5 accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.2 secunde și atinge o viteză maximă de 250 de km/h.

Fiecare ediție specială nouă va fi produsă în câte 222 de exemplare. Cupra nu a anunțat prețurile celor două ediții.

via Cupra

Comentarii (2)

  • Ediții speciale însă facelift-ul, nema.
    0 1
  • Catalin
    Macar nu sunt vechi, daca tot le lanseaza
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru