Dacia: 10 milioane de vehicule produse de la înființare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a asamblat vehiculul cu numărul 10 milioane. Mașina aniversară, un Duster SL Extreme, a fost produs chiar la uzina de la Mioveni și va intra în colecța de modele istorice ale companiei.

Dacia a asamblat primul său automobil în vara anului 1968. Mașina cu numărul 1.000.000 a părăsit linia de producție în 1985, iar, 13 ani mai târziu, Dacia ajungea la o nouă bornă: automobilul cu numărul 2 milioane.

În 2014, constructorul aflat sub umbrela Renault producea mașina cu numărul 5 milioane. Acum, la 56 de ani de la înființare, Dacia anunță că a produs automobilul cu numărul 10 milioane.

Mașina aniversară este un Duster SL Extreme, vopsit în culoarea gri, și a fost produs chiar la uzina de la Mioveni. Exemplarul va intra în colecția de modele istorice ale companiei.

Cu 2.600.000 de exemplare produse, Sandero este cel mai popular model Dacia. Locul secund în acest top este ocupat de 1300/1310 și derivatele (2.300.000 de unități), iar locul 3 de Duster cu 2.100.000 de exemplare produse.

În prezent, Dacia este prezentă în 44 de țări și are 5 uzine (Mioveni, Casablanca, Tanger, Oran și Shyian).

via Dacia

Comentarii (4)

  • Anonim.
    Extra-ordinar. 10 milioane de săraci fericiți. Asta da realizare. Logan 2007 a fost singura mașina în care era "sa dau coltul", după ce am luat o groapă și mașina a "decolat" de pe drum Intr o direcție necunoscută. Au fost de mare ajutor cauciucurile Montana naiba mai tine minte, precum și suspensia făcută din arcuri de pat de pe vremea bunicii.

    Ca idee aceiași "groapa" luata cu aceiași viteza dar cu Dacia 1310, nici o problema, mașina a revenit pe drum, fara sărituri, fără emoții.

    Am ținut Loganul 8 luni. A fost mașina pe care am ținut o cel mai puțin în cei 25 de ani de când am carnet. După ea am luat altceva pe care am ținut o 12 ani. Deci se poate și mai bine draga Renault. .. mai draga. Poate mă aude cineva. Cine știe...
    86 33
  • AdnMercedes
    Privind modelele aliniate ai impresia ca ultimul model ieșit pe poarta fabricii este pensionara elegantă și stilata DACIA 1300 SL roșu 27 Rubin,cine știe cunoaste,atât de frumoasa este,atunci era de vârf in 1970 premiata la Paris mașina anului in 69 nu low costuri pt săracii Europei cu aer comun și tehnologii amortizate demult.
    47 23
  • Ma întreb ce cauta fata babei pe nume Spring acolo
    9 3
  • si de ce lipseste Dacia Nova?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru