Dacia a produs 400.000 de unităţi Duster la fabrica din Mioveni

de Bogdan Mirică
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunţat că uzina auto de la Mioveni a produs exemplarul Duster cu numărul 400.000. SUV-ul românesc merge în proporţie de 95% la export, pe piaţa din Europa Occidentală.

În urmă cu exact trei ani, Dacia păşea într-un segment complet nou cu Duster. SUV-ul se anunţa încă de pe atunci un hit, reuşind să depăşească aşteptările de vânzări chiar după trei luni. În aceste condiţii, un record de producţie stătea să apară.

El a fost consemnat astăzi, într-o zi cu o mare încărcătură pentru uzina de la Mioveni. La capătul liniei de asamblare, mai mulţi muncitori au ţinut în mână cartonaşele care anunţau Duster-ul cu numărul 400.000.

Exemplarul, un Duster vopsit în culoarea gri platine, s-a născut în versiunea 1.5 dCi de 110 cai putere, tracţiune 4x4 şi nivel de echipare Laureate. Maşina va merge către un client din Franţa, cea mai mare piaţă externă a constructorului român.

Urmareste Automarket
De altfel, în decursul celor aproape trei ani de carieră, 95% din producţia modelului a fost exportată în ţările din Europa Occidentală, adică şi în Franţa.
În prezent, 45% din producţia uzinei de la Mioveni este reprezentată de Duster.

Evoluţia bună a modelului românesc se datorează şi unor numeroase distincţii internaţionale, printre care ”Maşina Anului 2011” în Croaţia, ”Cel mai 4x4 al anului 2012” în Franţa şi ”Campion la Valoarea Reziduală 2011” în Germania.

via Dacia

Comentarii (5)

  • bravo dacia!
    10 4
  • Nu am nimic cu d-na ,dar dintre toti angajatii ati pus o poza cu 4 mosi si o baba.La alte marci era aproape numai tineret,din sectie, dar la noi trebuia sa apara sefii si tovarasa Coca de la TESA...Of, de-aia ne f...t pana si bulgarii!
    9 3
  • A, si cred ca fiecare tine in mana cifra corespunzatoare cu aportul adus la firma!
    5 4
  • marius
    sper ca in 10 ani .. Dacia sa ajunga la nivelul ca atunci cand o persoana vrea sa-si cumpere o masina noua.. sa stea mult pe ganduri .. sa fie una nemteasca/japoneza/ceha/etc ...sau Dacia ! :D
    11 1
  • dacia- masina omului modest, eu sunt um om modest . calitate-pret ok -an logan si sunt foarte multumit -
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru