Dacia, al treilea cel mai vândut brand către persoane fizice în Europa. Sandero și Duster, lideri în segment

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2021, Dacia a comercializat 537.095 de unități la nivel global si a reușit, în premieră, să fie al treilea cel mai vândut brand către clienții particulari din Europa. Sandero și Duster au contribuit la succesul producătorului de la Mioveni.

Chiar dacă industria auto a fost, și în 2021, afectată de pandemia de coronavirus și, mai ales, de criza mondială de semiconductori, Dacia a reușit câteva performanțe notabile, în ceea ce privește vânzările modelelor din portofoliu.

Anul trecut, producătorul de la Mioveni a comercializat 537.095 de vehicule, cu 3.1% mai multe față de 2020. Mai mult, Dacia a înregistrat o creștere a cotei sale de piață cu 0.1%, până la 3.5%.

În 2021, Dacia a atins în Europa o cotă de piață de 6.2%, în segmentul vânzărilor către persoanele fizice. Astfel, în premieră, Dacia a fost al treilea cel mai vândut brand în rândurile acestei categorii de public.

Așa cum era de așteptat, Sandero și Duster au contribuit la acest succes. Pentru al cincilea an consecutiv, Sandero a fost cel mai vândut model din Europa către clienții persoane fizice. În total, anul trecut, Dacia a vândut 226.805 exemplare, din care 90% au fost reprezentante de cea de-a treia generație a modelului.

La rândul său, Duster a fost din nou cel mai vândut SUV din Europa către clienții particulari.

Marca românească, deținută de gigantul francez Renault, a comercializat (anul trecut) 186.001 exemplare Duster pe toate piețele, astfel că acest model a depășit 2 milioane de unități vândute de la lansarea sa în 2010.

Și Dacia Spring a reușit să se facă remarcată pe piața vehiculelor 100% electrice. În 2021 au fost vândute 27.876 de exemplare și au fost înregistrate peste 46.000 de comenzi până la finalul anului.

via Dacia

Comentarii (5)

  • Situația este ca cei cetatenii sunt tot mai saraci iar statele tot mai bogate...
    11 6
  • Statele sunt tot mai indatorate, nu bogate.
    7 6
  • Seriff
    @dci, tin sa te contrazic, eu cunosc om cu 2 masini care si-a luat si un Duster sa mearga cu el in oras, ca e inalt si ca il poate parca pe orice bordura si ca nu ii pasa ca il rupe toata ziua in gropi, cu celelalte 2 masini se plimba in weekend si in concediu, sunt multi care si-au luat Dacie noua ca a doua masina.
    5 6
  • Tocmai ce spuneam... cetatenii sunt din ce in ce mai saraci...dacă își permitea își lua un land Cruiser și nu ii pasa ca îl rupe și evident ca îl putea parca pe toate bordurile in mod nelegal
    6 4
  • @15:00...te contrazici singur... sunt îndatorate tocmai pentru ca deficitele bugetare sunt la niveluri uriașe fata de anii de dinainte de plandemie
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru