Dacia Duster, folosit pentru misiuni de salvare în Croația, Slovenia și Serbia

de Alexandru Monenciu
Vineri, 21.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Duster este folosit, de mai mulți ani, de trei asociații de salvatori din Croația, Slovenia și Serbia. Fiecare flotă include circa 20 de mașini Dacia Duster.

Slovenia, Croația și Serbia sunt cunoscute pentru zonele lor montane, străbătute de sute de mii de turiști în fiecare an, mai ales vara. Dar nu întotdeauna excursia decurge conform planului și se mai întâmplă diverse incidente.

Pentru a ajunge la turiștii pierduți sau blocați în zone greu accesibile, trei echipe de salvatori (una din fiecare țară) folosesc mașini Dacia Duster. Cu ajutorul lor, salvatorii (majoritatea voluntari și foști ofițeri aflați acum în rezervă) ajung primii la fața locului, transportă echipamentele necesare și, dacă este cazul, chiar și câini antrenați în căutarea victimelor.

"Am folosit Dacia Duster în ultimii 6 ani. Avem circa 20 de mașini în flotă. Sunt vehicule foarte practice pentru că pot fi conduse atât pe șosea cât și pe drumuri forestiere," a declarat un salvator din Croația.

În 2020, cei 430 de voluntari au avut 485 de misiuni. În o treime din cazuri a fost vorba despre persoane care s-au pierdut pe munte, sau au rămas blocate.

Cei 500 de salvatori din Serbia sunt chemați de aproximativ 1.500 de ori pe an.

Aici, majoritatea victimelor sunt oameni răniți pe pârtiile de schi. În ultimii 8 ani (inclusiv în timpul inundațiilor din 2014), spun ei, Dacia Duster a îndeplinit cu succes toate misiunile.

Circa 600.000 de turiști cutreieră munții din Croația în fiecare an. Asociația de salvatori are aici 700 de membri care intervin de 7.000 de ori pe an. În 15% dintre cazuri este vorba despre dezastre naturale, inclusiv inundații, cutremure și avalanșe.

Parteneriatul dintre Dacia și cele trei echipe de salvatori durează din 2013. În fiecare an, voluntarii primesc cu împrumut (fără să fie nevoiți să plătească) trei mașini Duster care îi ajută să salveze vieți omenești.

via Groupe Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru