Dacia Duster primeşte două premii în Marea Britanie

de Sebastian Toma
Vineri, 14.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a primit două premii noi, ambele acordate de publicaţii din Regatul Unit. Astfel, FHM şi Top Gear au premiat SUV-ul din Mioveni pentru preţul său accesibil şi pentru capacităţile sale off-road.

Dacia Duster şi-a trecut două distincţii noi în portofoliu. Modelul din Mioveni a fost premiat de ediţiile britanice ale publicaţiilor FHM şi Top Gear. Astfel, publicaţia FHM i-a acordat lui Dacia Duster premiul "Best for When You're Short on Cash"(n.r. Potrivită atunci când ai un buget redus), o distincţie pentru preţul redus al SUV-ului românesc, iar editorii respectivei publicaţii au apreciat faptul că Dacia a creat un vehicul ”mare, robust şi aspectuos”. În plus, cei de la FHM au adăugat faptul că Dacia Duster este o maşină potrivită timpurilor pe care le trăim, fiind adaptată perfect ”ceţii economice care acoperă străzile noastre”.

Ediţia britanică a revistei Top Gear i-a acordat lui Dacia Duster premiul "Bargain of the Year 2012" (n.r. Chilipirul Anului 2012). Cei de la Top Gear au spus că "niciun alt automobil din lume nu-ţi oferă atât de multă libertate pentru banii cheltuiţi". Concluzia celebrei publicaţii britanice a fost întărită de un drum prin Canon del Pato, unul dintre cele mai periculoase trasse din lume, în urma căruia englezii au spus că au supus "această maşină mică, simplă şi genială" unor "torturi mai severe decât cele îndurate chiar şi de cel mai abuzat Defender din lume".

Printre calităţile apreciate cel mai mult la Duster sunt unghiurile de atac şi degajare, garda la sol şi abilităţile sale off-road.

Dacia Duster a fost aleasă drept Maşina Anului 2012 în Scoţia de către un juriu format din jurnalişti de specialitate scoţieni. Rezultatul este un motiv de mândrie pentru constructorul român, mai ales că modelul Duster va fi disponibil la vânzare în show-room-urile scoţiene abia în ianuarie 2013. Dacia şi-a propus să cucerească şi piaţa auto a Marii Britanii după ce s-a impus în aproape întreaga Europă ca marcă auto de buget. Dacă în anul 2004, Dacia vindea 5.000 de unităţi, în 2011 a vândut 350.000 de unităţi în întreaga lume. Acum vrea să îi surprindă şi pe britanici, o piaţă auto extrem de competitivă.

Via Bristolstreet

Comentarii (9)

  • E smechera masina
    25 6
  • bravo duster
    39 1
  • @rares
    E mai mult decat bravo chiar.Ceea ce a facut Dacia cu Duster este un wow.
    19 0
  • Eu nu mai inteleg nimic ! Primeste 2 premii si eu numar 3 !

    1. FHM
    2. TopGear
    3. Masina anului in 2012 in Scotia...

    Scotia care e un fel de regiune in Marea Britanie, cum e Moldova la noi... deci... 3 premii !
    40 2
  • Top Gear e bashcalie,asa ca nu se pune !Bine ca am scapat de reluarile de acum 3 ani cu ei de pe Discovery.Pacat de 5th Gear.
    5 32
  • 1. NU VAD VOLANUL IN POZA 29 2.NU AU APRECIAT SI INTERIORUL MAGNIFIC ?....MAI ALES CULOAREA PLASTICULUI MIORITIC.
    1 12
  • Leo -Iasi
    Felicitari Dacia!!!
    17 0
  • andrei
    reclama ieftina

    consider ca Duster are nevoie de un facelift inerior-exterior in rest masina este modesta si destul de scumpa
    2 12
  • @andrei - "scump" este un termen relativ si este mereu raportat la concurenta directa. In cazul lui Duster pretul este imbatabil ...dar nu as merge atat de departe incat sa afirm ca egaleaza performantele si durabilitatea unui Defender.
    1 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru