Dacia este pe val în Franţa: vânzările au crescut cu 20% în martie

de Daniel Popescu
Luni, 04.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările Dacia în Franţa au crescut cu aproape 20% în luna martie, de circa trei ori mai mult decât piaţa auto în general.

Dacia a avut un început ezitant de an pe plan european, întrucât cota de piaţă a scăzut uşor pe fondul unor creşteri care nu au ţinut pasul cu cele înregistrate de ceilalţi constructori. Iată însă că în prima lună a primăverii a ieşit soarele şi pe strada constructorului român, cel puţin în ceea ce priveşte piaţa franceză.

Potrivit datelor oficiale anunţate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), Dacia a reuşit să înmatriculeze 11.110 unităţi în Hexagon în luna martie, în creştere cu 19.6% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, când numărul înmatriculărilor s-a oprit la 9.292 unităţi.

Urmareste Automarket
În ansamblu, piaţa franceză a înregistrat o creştere de 7.5%, ceea ce a permis celor de la Dacia să-şi sporească uşor cota de piaţă la 5.26%.
Renault, compania care deţine marca Dacia, s-a bucurat de asemenea de o creştere peste media pieţei, de 12.3%, în timp ce Peugeot-Citroen a crescut cu numai 2.8%.

Performanţele din luna martie au revigorat şi rezultatele pe ansamblul primelor trei luni ale anului. Astfel, Dacia a ajuns la 28.603 unităţi înmatriculate în Franţa în primul trimestru, cu 16.8% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, dublu decât creşterea de 8.2% înregistrată în ansamblul pieţei franceze.

În ciuda acestor creşteri susţinute, CCFFA anticipează o creştere de numai 2% la nivelul întregului an 2016 pentru înmatriculările de pe piaţa franceză.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • inainte de stire asta cititi articolul:
    http://www.automarket.ro/stiri/schimbare-de-strategie-la-dacia-constructorul-roman-va-miza-mai-mult-pe-70209.html
    3 3
  • O crestere, e o crestere !
    Sunt stiri normale din 2004 incoace. Ma bucur ca trendul continua.
    Bravo Dacia!
    20 0
  • Oare cand or sa inteleaga astia ca Dacia este Renault...
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru