Dacia nu mai produce Logan MCV la uzina de la Mioveni: constructorul anunță o "nouă generație diferită"

de Daniel Popescu
Luni, 26.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a confirmat că oprește producția Logan MCV la uzina de la Mioveni și sugerează că acesta va fi înlocuit de un nou model. Presa a relatat anterior că Dacia va lansa un model nou cu 7 locuri ca înlocuitor pentru Lodgy și Logan MCV.

În primăvara acestui an, presa internațională a relatat că Dacia intenționează să înlocuiască Lodgy și Logan MCV cu un nou model cu 7 locuri.

Informațiile de la vremea respectivă încep acum să prindă contur, în contextul în care oficialii Dacia au confirmat că producția lui Logan MCV la uzina de la Mioveni se oprește. "Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare", au precizat reprezentanții Dacia pentru agenția de presă Mediafax.

În același timp, oficialii constructorului de la Mioveni au confirmat practic dezvoltarea unui nou model, fără să ofere însă informații concrete în acest sens.

"În ceea ce privește reînnoirea acestui model, se lucrează deja la soluții inteligente de dezvoltare, care vor face din viitoarea generație a acestui tip de vehicul una diferită de precedentă", au mai precizat oficialii Dacia.

În primăvară, presa franceză anunța că Dacia va înlocui Lodgy cu un model complet nou cu 7 locuri care va avea o lungime de circa 4.5 metri, o caroserie "apropiată" de cea a unui SUV și un design mai "aventuros".

Cunoscut intern sub numele de cod RJI, noul model al cărui nume nu este cunoscut va avea la bază aceeași platformă ca noile generații Sandero și Logan

Recent, Dacia a confirmat că uzina de la Mioveni nu va mai produce nici noua generație Sandero, ci doar versiunea Sandero Stepway.

Via Mediafax

Comentarii (8)

  • bleah, adica vor face un crossover si astfel vor putea justifica in continuare diferenta de pret (enorma) de 1000 euro fata de sedan... bine, cred ca de data asta mai pun 500 euro suplimentar...
    PS ideal era sa o faca stil MCV prima generatier, cu ampatament marit si portbagaj urias, dar s-ar canibaliza cu Dokker
    7 4
  • Danuț Alin Niță
    Aceeași căruță Dacia !!!!!!!!
    6 32
  • pleonasm
    si acelasi nerod becisnic Niță
    20 4
  • Danuț Alin Niță
    Oare vor produce o nouă căruță de 20.000euro !!!!!!!
    6 21
  • Danuț Alin Niță
    Lasă că produce Dacia ace-brice si carice de ....45cai putere !!!!!!!!
    6 21
  • Viorel
    Cred ca e o chestiune buna
    2 3
  • @pleonasm
    Doar trăim în democrație !!!!!
    4 1
  • Cicles
    Stimati cetateni cu 2000 peste Dacia conduci o masina decta ce iti poate salva viata. Eu am trecut de la Sandero la Golf si am intinerit 5ani. Acm ma bucur de condus, ajungeam obosit la destinatie cu Dacia.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru