Dacia, record de vânzări la nivel global în primele 3 luni ale anului: peste 171.000 de unități comercializate

de Daniel Popescu
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a raportat vânzări de peste 171.000 de mașini pentru persoane și vehicule comerciale ușoare la nivel global în primele 3 luni ale anului, un record absolut pentru brandul de la Mioveni.

Grupul Renault a publicat vineri rezultatele financiare și de vânzări pentru primele 3 luni ale anului, iar datele trecute în dreptul Dacia sunt îmbucurătoare.

Potrivit raportului oficial, Dacia a reușit să vândă 171.577 de vehicule la nivel global în primele 3 luni ale anului, în creștere cu 13.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Rezultatul reprezintă un nou record absolut de vânzări în istoria mărcii de la Mioveni pentru primele 3 luni ale unui an.

Dintre cele peste 171.000 de vehicule, 160.825 de unități au fost reprezentate de modele de pasageri, în creștere cu 14.3%. Creșterile au fost mai temperate în privința vehiculelor comerciale, care au atins un prag de 10.752 de unități (+5.6%).

Așa cum este de așteptat, Uniunea Europeană este principala piață pentru Dacia, întrucât aici au fost comercializate aproape 127.000 de unități în primele 3 luni, în creștere cu 16.4%. Dintre acestea, 7.707 unități au fost comercializate pe piața din România.

Datele vin după un an 2017 în care marca româneasca a raportat de asemenea vânzări record de 655.000 de unități la nivel global

În ansamblu, Grupul Renault a raportat vânzări de peste 935.000 de unități în primele 3 luni ale anului, în creștere cu 4.8%.

Francezii menționează în comunicatul de presă că vânzările din Europa au înregistrat o creștere de 2.8% datorită succesului reprezentat de noua generație Dacia Duster și de Renault Koleos.

Via Renault Group

Comentarii (8)

  • Daca ar introduce motorul de 1.6 dci biturbo , maine m-as duce sa-l comand. E o masina foarte corecta pentru pretul ei, dar nu imi plac motoarele alea molesite care sunt acum in gama ( e o parere personala, luati-o ca atare).
    20 12
  • Nu văd Koleos ca pe un succes - se vînd mai multe-n Coreea de Sud (cca 2.000/lună sub emblema Samsung QM6... ceea ce și e :-)) decît în Europa (cca. 1.300/lună).
    La fel ca Talisman = Samsung SM7, un alt semi-flop - deși pe nedrept zic eu.

    În fine, Renault zic eu că își cosmetizează creșterile proprii prin vînzarea unor modele Dacia cu rombu-n frunte prin Rusia, Sud-America, China etc.
    ...Dar și astea-s adevăruri din categoria *mucles* - pentru presa auto, treptat mai hipnotizată și ea de badge-mania.
    17 7
  • Peste 171000 de "fraieri" care nu inteleg da Dacia = "petarda".
    10 36
  • Vanatoru' de prosti
    ...si uite inca o petarda "intelectuala" care e macinat ca inca 171000 de oameni renunta la rable cazute din Vest pentru o viata civilizata !!!
    15 10
  • gabi o
    "Muncitorii de la Dacia au toate motivele să intre cu zâmbetul pe buze în vacanța de 1 mai"! Pai ce, au primit vre-un bonus la o asa vanzare record? Pe naiba, tot cu acelasi salariu se duce acasa/vacanta!
    PS, AM: Asta pare a titlu din Libertatea!
    4 11
  • Pentru aia (sau ăla? ) care mi-a(u) dat voturi negative: sunteți atât de "deștepți" încât nici nu ați înțeles ironia mesajului. Dar ca sa explic ca la clasa I și să înțelegeți și voi, era de bine (bah!) De-aia exista ghilimele. Of,of , of! :))))
    12 10
  • Corocsenie Adrian
    @Sds
    Perfect de acord cu tine. Un 1.6 diesel ar face din Dacia cea mai buna masina calitate-pret din lume. Si asa este dar cui ii pasa putin de motor sa fie mai vioi in depasiri din pacate Dacia nu poate fi luata in calcul doar daca se face acest compromis. Eu unul nu il fac. Raman la Ford-ul meu Fusion + 1.6 TDCI. Sper ca viitorul Sandero Stepway sa fie mai maricel ca si caroserie cel putin in spate sa poti intra lejer in el si sa ii puna macar un 1.4 benzina mai potent. Chiar l-as lua cu cea mai mare placere si la un pret de 17 mii acel Stepway......banii ii am pt. o masina noua doar astept sa apara ce trebuie de la ei.
    11 2
  • Se pare că prețul este unicul factor determinant pentru o parte din ce in ce mai mare din clientela auto. Pe acest criteriu real al pieței Dacia se impune clar....dar cine dorește și puțină tehnologie modernă de ultimă oră nu se află în statistica din acest articol fiind obligat să se îndrepte către alte mărci deoarece din păcate Dacia este un produs lowcost tehnologic depășit.
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru