Dacia Sandero, locul 1 în Europa în luna ianuarie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prima lună din 2023, Dacia Sandero a fost aleasă de circa 20.000 de europeni. Astfel, modelul mărcii de la Mioveni a fost cel mai vândut automobil de pe Bătrânul Continent.

Dacia a avut un început de an 2023 foarte bun. În luna ianuarie, constructorul de la Mioveni s-a clasat pe locul 3 în topul înmatriculărilor din UE, fiind întrecut doar de Volkswagen și Toyota.

Tot în ianuarie, Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa. Potrivit datelor Data Force, 19.346 de europeni au optat pentru modelul constructorului român, cu peste 19% mai mulți decât în aceeași lună din 2022, scriu cei de la Profit.ro.

Și cei de la Jato Dynamics pun Dacia Sandero pe prima poziție, dar cu un volum de 20.836 de unități comercializate.

Locul secund a fost ocupat de Volkswagen T-Roc, cu 16.723 de exemplare. Toyota Yaris completează podiumul, cu 14.037 unități vândute în Europa, în luna ianuarie.

Pe liderul de anul trecut, Peugot 208, îl regăsim de-abia pe poziția a 7-a. În prima lună din 2023, modelul francez a fost ales de 12.683 de clienți europeni.

via Profit.ro

Comentarii (16)

  • Flavius
    Mda. Sa felicit pe cine? Pe marocani , ca la noi nu se mai face?
    46 8
  • Saracia isi spune cuvatul.
    Este totusi important de mentionat ca se vinde bine si nu sunt multi meseriasi care aleg sh-uri obosite.
    6 54
  • Pe marochezi!
    38 5
  • @ Flavius

    Pe "Marochinarezi" :-)
    38 5
  • Ai vreo sursă oficială de unde să reiasă că nu se mai face Sandero Stepway în România? Tot ce am găsit este legat de faptul că în Maroc se face și Sandero Stepway, pe lângă Sandero.
    7 40
  • Flavius
    @Wonka Daca ai fi urmărit constant știrile legate de Dacia ai fi știut că din ianuarie la Mioveni nu se mai fabrica decât modelele scumpe -Duster și Jogger , ceea ce, dacă se lucrează la capacitatea maximă a fabricii , nu e rău deloc. Rău e că de 10-15 ani capacitatea este aceeași ( sa fie lipsa autostrăzii cerute încă de la semnarea contractului , în 1999 , de vina?)
    8 0
  • Flavius
    @Wonka Pana în ianuarie Sandero Stepway s-a făcut la noi. Sandero clasic nu se mai face de câtva ani. Toate Daciile Sandero vândute în ultimii ani la noi( cu excepția versiunii Stepway) sunt făcute în Maroc, la fel că Lodgy și Dokker care nu au văzut fabrica din Romania decât daca au trecut pe langa ea.
    5 1
  • @Mihai
    E vorba de vânzările din Europa, adică niște unii au ales să-și cumpere gunoi în loc de mașină. N-au luat gunoi în loc de sh, ci au mers pe varianta ieftină tocmai din cauza manipulărilor pentru proști care țin domeniul electric-co2-interdicții.
    Fiecare în felul lui va afla că Dacia Egunoi.
    40 23
  • oricine
    Dacă nici evidența că Sandero e pe primul loc nu vă convine, atunci înțeleg eroarea lui Burebista de a tăia viile când de fapt oamenii ultracretini au fost dintotdeauna motivul mizeriei și sărăciei din partea asta a lumii.
    9 0
  • Banditos
    @18:03

    Asa e, Dacia se vinde de ieri prin Europa si nu nimeni nu a aflat ca e gunoi.
    10 31
  • @profesioniste
    Află lumea, dar săracii au calitățile lor. Nu degeaba sunt săraci.
    27 9
  • Flavius
    @Wonka Din ianuarie la Mioveni nu se mai fabrica decat Jogger si Duster. Pana atunci Sandero se facea in Maroc ( de cativa ani deja) si Sandero Stepway in Romania. Din ianuarie s-a transferat in Maroc si productia versiunii Stepway.
    28 2
  • Flavius
    Ca fapt divers , Dokker si Lodgy nu au fost fabricate niciodata in romania , nici macar o bucata!
    24 2
  • https://www.rent-a-car-otopeni
    Masina are un raport calitate pret foarte bun
    5 14
  • Țepar idiot
    Dacia e o mașină bună, ieftină și sigură.
    6 4
  • Observatorul
    Pentru Flavius: e normal ca orice investitor de calibrul asta sa-si reduca costurile si timpii de livrare pentru produsele sale. Te-ai uitat sa vezi ce au facut francezii langa portul din Tanger? Fabrica e chiar acolo si livreaza mult mai facil pe pietele unde se vand cel mai bine: Franta, Spania, etc.
    Poti sa compari ce infrastructura avem noi cu ce au acolo? Nu mai zic si de salariile mai mici de la ei...
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru