Daimler va demara testarea camioanelor autonome pe autostrăzile din Germania

de Sebastian Toma
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler, compania care deține mărcile Mercedes-Benz și Smart, este pe cale să primească toate aprobările necesare testării camioanelor autonome pe autostrăzile din Germania. Testele vor demara peste câteva săptămâni.

Esential 2020 este anul în care ar trebui să ajungă pe șosele primele mașini autonome de serie oferite publicului larg.
Daimler va demara în acest an testarea camioanelor autonome pe autostrăzile din Germania. Potrivit lui Wolfgang Bernhard, membru executiv al consiliului de administrație și responsabil al diviziei de autocamioane, Daimler este pe cale să primească toate aprobările necesare testării camioanelor fără șofer, nemții plănuind să înceapă probele imediat ce obțin unda verde de la autorități. Compania germană și-a testat deja camioanele autonome pe drumurile publice din Nevada. În cazul prototipului testat în SUA, un șofer profesionist a stat la volan pe tot parcursul testelor, așa cum se va întâmpla și în Germania, scopul probelor fiind testarea sistemelor autonome din dotare.

Experții din industria auto estimează că mașinile autonome vor debuta pe piață până în 2020, având în vedere faptul că producătorii de automobile și furnizorii care îi deservesc pregătesc deja tehnologii din această arie.

Cei de la Daimler pregătesc atât camioane autonome, cât și automobile autonome, compania pregătind o ofensivă puternică în domeniul vehiculelor care se pot conduce singure. Nemții de la Daimler nu sunt singurii care abordează acest domeniu, până și gigantul tehnologic Google având o implicare puternică în această direcție, americanii prezentând prototipul unei mașini autonome care nu are nicio comandă de conducere pentru șofer.

Urmareste Automarket
Wolfgang Bernhard, oficialul Daimler care a declarat într-un cotitian german de business, și-a completat declarația cu mențiunea că a devenit deja o provocare păstrarea angajaților care lucrează în domeniul mașinilor autonome, deoarece companii precum Apple și Google încearcă să îi atragă în rândul lor pentru dezvoltarea sistemelor proprii de conducere autonomă.
Bernhard consideră că strategiile de head-hunting abordate de Apple și Google la nivelul angajaților săi este un semn de recunoaștere a importanței domeniului în care operează compania Daimler și că nu se teme de aceste practici ale celor două companii.

Via Reuters | Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Comentarii (6)

  • Sa vezi accidente acum ! Nu am incredere intr-un asemenea sistem....
    2 7
  • E rau pentru soferi si pentru cei carora le placea sa conduca un camion.
    Fac pariu ca in 50 ani, vei putea transmite de la firma din Romania un camion pe viitoarea autostrada, pana in Germania fara cea mai mica problema.
    5 3
  • La fel si pentru navigatori . In prezent se lucreaza nu numai la mijloacele terestre de transport ci si la cele navale, in viitorul nu foarte indepartat numarul oamenilor la bordul navelor se va reduce extrem de mult .
    3 2
  • Vor sa vada cum se comporta la 60-80 km/h in puzderia de zone de pe toate autostrazile unde au reparatii sau la 10-15 km/h in zonele cu STAU. Mitul autostrazilor germane e mort de multa vreme...
    1 4
  • Eu as avea mai muta incredere in sistemul asta decat intr-un sofer obosit care a condus non-stop, fortat de marile corporatii sa recupereze timp si sa le aduca profit.
    8 1
  • @Adi, da saracu soferul obosit ce face pe urma, fara loc de munca?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru