Danezii de la Zenvo prezintă noul supercar TSR-GT: motor de 1360 de cai putere și viteză maximă de peste 420 de km/h

de Tiberiu Safta
Joi, 24.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zenvo a publicat primele imagini oficiale cu noul supercar TSR-GT. Acesta este cel mai puternic model produs de compania daneză, mulțumită unui motor V8 de 1360 de cai putere. Doar 3 exemplare vor fi produse.

Danezii de la Zenvo au lansat cea mai puternică versiune a supercar-ului TSR. Aceasta este botezată TSR-GT și a fost creată special pentru a fi cât mai rapidă și mai puternică în linie dreaptă. Totodată, noul model de înaltă performanță marchează sfârșitul seriei de modele TSR, care va fi înlocuită de un model complet nou în 2023.

Noul TSR-GT este echipat cu un motor V8 de 5.8 litri cu supraalimentare dublă. Mulțumită noului pachet TS Power Pack, danezii au reușit să crească puterea motorului la 1360 de cai putere. De aici rezultă o viteză maximă limitată electronic la 424 de km/h. Prin comparație, versiunea standard TSR-S dezvoltă "numai" 1177 de cai putere și atinge o viteză maximă de 325 de km/h.

Pentru a atinge asemenea viteze mari, Zenvo a efectuat și câteva modificări la caroserie. TSR-GT primește un eleron alungit, confecționat din fibră de carbon, alături de discuri aerodinamice speciale integrate în jante.

Interiorul primește acum tapițerie din piele în locul materialelor din alcantara.

Astfel, scaunele, bordul și volanul sunt acum îmbrăcate în piele. Bineînțeles, habitaclul este aproape integral confecționat din fibră de carbon.

Noul Zenvo TSR-GT va fi produs în doar 3 exemplare. Toate au fost deja vândute.

via Zenvo

Comentarii (1)

  • Putem visa frumos că într-o bună zi vom face și noi un hypercar. Spun asta pentru că văd o mulțime de firme apărute din neant și fără experiență în domeniul auto (Zenvo s-a înființat în 2004, Keonigsseg la care patronul nu are studii tehnice, Rimac, chiar și Pagani) produc niște supercaruri demne de toată lauda. De exemplu acest Zenvo TSR-GT se bate de la egal la egal cu Bugatti Chiron și îl depășete ca performanțe pe Bugatti Veyron ceea ce duce la concluzia că voința de a reuși este primordială.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru