De ce ai vinde un Lamborghini Diablo SE extrem de rar? În trei ani, proprietarul a cheltuit 40.000 de dolari pe întreținerea lui

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acest Lamborghini Diablo VT 6.0 SE, exemplarul cu numărul 34 din 42, a fost scos la vânzare în Statele Unite ale Americii. Actualul proprietar a cheltuit peste 40.000 de dolari, în ultimii 3 ani și jumătate, numai pe reparații și lucrări de întreținere.

Diablo este un model de cotitură pentru italienii de la Lamborghini, fiind ultimul produs înainte ca brand-ul din Sant'Agata Bolognese să fie cumpărat de Audi AG. Totodată, este și un model foarte special, motiv pentru care prețurile unui exemplar au început să crească în ultimii ani.

Înainte ca Diablo să fie înlocuit cu Murcielago, Lamborghini a dezvoltat modelul Diablo VT 6.0 SE. Venea echipat cu un motor V12 de 6.0 litri, avea câteva modificări estetice, galerii de admisie din magneziu, cutie de viteze cu rapoarte mai scurte și ornamente interioare din carbon.

Producția a fost limitată la doar 42 de exemplare: 21 vopsite în nuanța Oro Elios, iar cealaltă jumătate în Marrone Eklipsis. Mașina din imagini face parte din ultima jumătate și acum este de vânzare.

Bordul indică puțin peste 67.500 de kilometri rulați. Mai interesant este că în ultimii trei ani și jumătate, actualul proprietar a cheltuit peste 40.000 de dolari pentru a păstra mașina în stare perfectă de funcționare.

În acest interval de timp a înlocuit, printre altele, sistemul de evacuare, ambreiajul, compresorul sistemului de aer condiționat sau pompele de combustibil.

Lamborghini-ul Diablo SE cu numărul 34 din 42 poate fi achiziționat cu 295.000 de dolari

via Marshall-Goldman

Comentarii (4)

  • "De ce ai vinde un Lamborghini Diablo SE extrem de rar?"
    Sa fie oare pentru ca "prețurile unui exemplar au început să crească în ultimii ani"?
    24 1
  • Poate ca vrea acum un exemplar cu nuanta ailalta, Oro Elios si piese frantuzesti.
    20 1
  • si eu vreau o cutie cu trepte mai scurte; nu ma intereseaza consumul si viteza maxima, eu vreau reprize :P
    14 1
  • are nume satanist.e paguboasa
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru